Gazprom investuje takmer 30 miliárd eur do rozvoja ložiska Čajanda

NETKY.SK • 30 Október 2012, 07:31 • 2 min
Gazprom investuje takmer 30 miliárd eur do rozvoja ložiska Čajanda

Gazprom investuje takmer 30 miliárd eur do rozvoja ložiska Čajanda - Svet Ruský prezident Vladimir Putin odobril plány koncernu. Gazprom investuje do rozvoja nového sibírskeho ložiska a výstavby plynovodu na export plynu do Ázie takmer 30 miliárd eur.

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Vladimir Putin odobril plány koncernu.

 Gazprom investuje do rozvoja nového sibírskeho ložiska a výstavby plynovodu na export plynu do Ázie takmer 30 miliárd eur. Ruský prezident Vladimir Putin odobril plány koncernu.

Putin sa dnes stretol so šéfom Gazpromu Alexejom Millerom, ktorý ho informoval o perspektívach rozvoja jakutského ložiska Čajanda. Miller uviedol, že ložisko obsahuje podľa odhadu 1,2 bilióna kubických metrov (m3) plynu. Dodal, že Gazprom plánuje postaviť 3200-kilometrový plynovod z Čajandy do Vladivostoku.

Podľa Millera Gazprom bude musieť investovať 430 miliárd RUB (10,6 miliardy eur) do rozvoja poľa a 770 miliárd RUB do výstavby plynovodu. Plynovod by mal koncernu pomôcť znížiť závislosť od exportu do Európy a podporiť rozvoj na ázijských trhoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies