Gazprom chce v budúcom roku investovať 840,4 mld. RUB

NETKY.SK • 23 December 2014, 13:53 • 2 min
Gazprom chce v budúcom roku investovať 840,4 mld. RUB

MOSKVA - Vedenie spoločnosti Gazprom, ktorá je najväčším ruským producentom zemného plynu, schválilo investície v budúcom roku v objeme 840,4 mld. rubľov (RUB).

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v utorok. V medziročnom porovnaní ide o pokles, keďže pre tento rok firma na investície vyčlenila viac ako 1 bil. RUB.

Pôvodne však Gazprom predpokladal, že v tomto roku bude investovať iba 806 mld. RUB. Spoločnosť zvyčajne objem svojich výdavkov v priebehu roka zvyšuje. Podľa plánu, ktorý vedenie Gazpromu schválilo pre budúci rok, budú v rámci celkových investícií kapitálové výdavky na úrovni 733,1 mld. RUB. 

Gazprom odhaduje, že za celý tento rok na trhy Európskej únie a Turecka vyvezie 147 mld. kubických metrov plynu. Povedal to v pondelok zástupca šéfa firmy Alexander Medvedev. Vlani najväčšia ruská plynárenská firma do EÚ a Turecka exportovala 162 mld. kubických metrov plynu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies