Gazdovanie na hriňovských lazoch bude aj s tradičnou dedinskou svadbou

NETKY.SK • 30 August 2012, 11:14 • 2 min
Gazdovanie na hriňovských lazoch bude aj s tradičnou dedinskou svadbou

Gazdovanie na hriňovských lazoch bude aj s tradičnou dedinskou svadbou - Kultúra Pravú dedinskú svadbu na humne, s vozovým sprievodom, družinou a tradičnou veselicou, môžu zažiť cez víkend návštevníci hriňovskej časti Slanec. Uskutoční sa tam 2.

slovakia

left justify in out

imgPravú dedinskú svadbu na humne, s vozovým sprievodom, družinou a tradičnou veselicou, môžu zažiť cez víkend návštevníci hriňovskej časti Slanec. Uskutoční sa tam 2. ročník podujatia Gazdovanie na hriňovských lazoch.
      "Každý návštevník sa môže preniesť v čase a vyskúšať si aj kosenie a mlátenie obilia, vyberanie zemiakov, bielenie plátna a zhodnotiť tak náročnosť roboty našich predkov," uviedol pre TASR pracovník hriňovského mestského kultúrneho strediska Martin Kliment.
      K dispozícii bude tiež niekoľko dvorov, v ktorých sa tí, čo prídu, stretnú s tradičnou kuchyňou Česka, Maďarska a Poľska a tiež so špecialitami našich starých mám.
      Zámerom podujatia je naučiť mladú generáciu úcte k práci predchádzajúcich generácií. Na festivale však bude rezonovať aj folklór, ktorý má v Hriňovej veľkú tradíciu. Značná časť programu bude v réžii domáceho folklórneho súboru Hriňovčan.
      V nedeľu 2. septembra podujatie pokračuje už 6. ročníkom medzinárodného festivalu ľudových hudieb Muziky pod Poľanou, za účasti muzík z krajín V4. Návštevníci budú mať možnosť uvidieť aj program Cifrovanie hriňovských rodákov a tiež program jubilujúceho FS Hriňovčan s názvom Z hriňovských lazov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies