GAZ rokuje s GM a VW o výrobe niektorých modelov v Rusku

NETKY.SK • 12 Január 2011, 12:31 • 2 min
GAZ rokuje s GM a VW o výrobe niektorých modelov v Rusku

GAZ rokuje s GM a VW o výrobe niektorých modelov v Rusku - Doprava Ruská automobilka GAZ, v ktorej má väčšinový podiel miliardár Oleg Deripaska, rokuje s americkým koncernom General Motors (GM) a najväčším európskym producentom áut Volkswagen (VW) o výrob

slovakia

left justify in out

img

Ruská automobilka GAZ, v ktorej má väčšinový podiel miliardár Oleg Deripaska, rokuje s americkým koncernom General Motors (GM) a najväčším európskym producentom áut Volkswagen (VW) o výrobe niektorých z ich modelov v závode v Nižnom Novgorode. Uviedol to riaditeľ GAZ Bo Andersson.
      "Rokovania s VW a GM sa vyvíjajú dobre a som presvedčený, že by sme mohli do konca februára dosiahnuť pozitívny výsledok," dodal Andersson, podľa ktorého by GAZ chcel v Nižnom Novgorode vyrábať ročne 30.000 až 40.000 modelov Chevrolet Aveos a približne 100.000 vozidiel značky Volkswagen.
      Americký koncern potvrdil, že rokuje s GAZ o výrobe áut v Rusku, bližšie informácie ale médiám neposkytol. VW na podobné správy reagoval už 20. októbra 2010, prezradil ale len toľko, že s GAZ rokuje o "možnej spolupráci" pri expanzii svojej výroby v Rusku.
      GAZ sa tesne pred Vianocami, konkrétne 23. decembra 2010, dohodol aj s nemeckou automobilkou Daimler na výrobe dodávok Sprinter značky Mercedes-Benz v Nižnom Novgorode. Ročne by závod malo opustiť 25.000 Sprinterov.
      GAZ, ktorý je najväčším producentom ľahkých nákladných áut a autobusov v Rusku, vlani v októbri zastavil výrobu osobných vozidiel, pretože v tomto segmente bol jeho podiel na trhu veľmi malý a výsledkom bola strata.

Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies