Gayov návrat v Lausanne na stovke proti Gatlinovi

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 14:41 • 2 min
Gayov návrat v Lausanne na stovke proti Gatlinovi

LAUSANNE - Americký šprintér Tyson Gay sa po uplynutí ročného dištancu za doping vráti na atletické dráhy 3. júla na mítingu Diamantovej ligy vo švajčiarskom Lausanne.

slovakia

left justify in out

Na Athletissime bude bežať stovku, ktorú tam vlani vyhral za 9,79 s, ale výkon mu po náleze dodatočne anulovali takisto ako všetky ostatné časy dosiahnuté od júla minulého roka. Trest vypršal 23. júna, trval iba rok, pretože Gay si spoluprácou s vyšetrovateľmi Antidopingovej agentúry USA vymohol skrátenie.

 

"Nemôžem sa dočkať môjho prvého mítingu v roku 2014," cituje oficiálna stránka podujatia bývalého majstra sveta v šprintoch na 100, 200 a 4 x 100 m z Osaky 2007. 

 

V Lausanne by si mal zmerať sily so svojím krajanom, ďalším šprintérom s dopingovou minulosťou Justinom Gatlinom. Na štarte nebude chýbať ani ďalší americký dopingový hriešnik Mike Rodgers. Najrýchlejším mužom tohto roka je Richard Thompson z Trinidadu a Tobaga časom 9,82 s. Na dráhach ešte pre zdravotné problémy absentuje jamajský "blesk" Usain Bolt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies