Gavaj postúpil na MS mládeže v Sofii do osemfinále, Garlík skončil

NETKY.SK • 18 Apríl 2014, 13:28 • 2 min
Gavaj postúpil na MS mládeže v Sofii do osemfinále, Garlík skončil

SOFIA - Slovenský boxer Michal Gavaj postúpil na majstrovstvách sveta mládeže v Sofii do osemfinále.

slovakia

left justify in out

Člen MŠK Vranov nad Topľou zdolal v kategórii do 91 kg Murata Amiradzanova z Kirgistanu 3:0 na body.
     

Gavaja čaká v nedeľu v boji o postup do štvrťfinále náročný súper. Ukrajinec Robert Martonov je totiž majstrom sveta kadetov z roku 2013. "Michal jasne dominoval vo všetkých troch kolách. Súpera systematicky rozbíjal celé tri kolá, plnil taktické pokyny a zvíťazil úplne jednoznačne," povedal pre TASR reprezentačný tréner Pavol Hlavačka.
     

Ďalšiemu Slovákovi Lukášovi Garlíkovi sa už tak nedarilo a v bulharskej metropole sa skončila jeho svetová premiéra po prvom kole. Nad sily člena MŠK Vranov nad Topľou bol v kategórii nad 91 kg Uzbek Šochruchbek Erkinov, ktorý vyhral 2:1 na body. 
     

"Lukáš proti bronzovému medailistovi z majstrovstiev Ázie odviedol maximum. Na skúsenejšieho súpera, ktorý bol niekoľkokrát ošetrovaný, mu však chýbalo aj športové šťastie. Víťaz bol sám pri vyhlasovaní prekvapený, ale Lukášovi chýbalo trošku viac presných úderov a výsledok by bol určite opačný," poznamenal Hlavačka. 
     

V piatok sa vo svojom druhom zápase predstaví Michal Takács. Ten v kategórii do 56 kg v úvodnom súboji zdolal Duvana Zuletu z Kolumbie 3:0 na body. Jeho ďalším súperom bude bronzový medailista z ME mládeže 2013 Albánec Rexhildo Zeneli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies