Gattuso je podozrivý z ovplyvňovania zápasov

NETKY.SK • 17 December 2013, 18:14 • 2 min
Gattuso je podozrivý z ovplyvňovania zápasov

RÍM - Talianska polícia v utorok informovala, že Gennara Gattusa vyšetrujú pre podozrenie zo "združovania sa so zločincami s úmyslom spáchať športové podvody"

slovakia

left justify in out

Futbalového majstra sveta z roku 2006 Gennara Gattusa vyšetrujú v Taliansku v súvislosti s ovplyvňovaním zápasov, informovala talianska polícia. Tridsaťpäťročný bývalý hráč milánskeho AC je podozrivý zo "združovania sa so zločincami s úmyslom spáchať športové podvody." Policajti zadržali ďalšie štyri osoby. "Rino (Gattuso) je v šoku. V tejto chvíli nemôžeme komentovať, čo sa deje. Právnici sú v kontakte so štátnym zástupcom," uviedol Gattusov agent Andrea D'Amico.

Z podielu na stávkových machináciách je podozrivý aj o dva roky starší bývalý defenzívny stredopoliar Cristian Brocchi. Gattuso a Brocchi údajne boli v spojení so štyrmi osobami, ktoré v utorok zatkli na základe výsledkov vyšetrovania prokuratúry v Cremone. Polícia zadržala Salvatoreho Spadara, Cosima Rinciho, Fabia Quadriho a Francesca Bazzaniho, ktorého v predchádzajúcich výstupoch z tejto záležitosti označovali ako "Mr. X". Gattuso vraj bol v kontakte najmä s druhým spomenutým a Bazzanim. Stopy vedú k Giuseppemu Signorimu, ktorého v auguste 2011 na päť rokov vylúčili z futbalového diania v rámci škandálu Calcioscomesse. Nová fáza aféry pod názvom "Posledná stávka" sa podľa Talianov týka 90 zápasov z rokov 2009 - 2013, medzi nimi duelov Juventusu Turín, AC aj Interu Miláno. Podozrenia voči Gattusovi a Brocchimu potvrdil prokurátor Roberto Di Martino. 

"V súvislosti s tridsiatimi zápasmi Serie A došlo ku kontaktu medzi Bazzanim, hráčmi a zástupcami klubov," uviedol prokurátor Di Martino na tlačovej konferencii, ktorý doplnil, že podozrivé je aj stretnutie AC Miláno - Chievo Verona z 20. februára 2011. Práve v tom čase Gattuso ako hráč "rossoneri" bol prostredníctvom mobilného telefónu v kontakte s Bazzanim. Vyšetrovanie ukazuje, že ten bol v spojení aj s Almirom Gegičom, bývalým futbalistom MFK Košice, Matadoru Púchov a Tatrana Prešov. Bosniaka zatkli pre podiel na ovplyvňovaní zápasov v talianskom futbale, ale prepustili ho v apríli tohto roka. 

"Cristian je pokojný. Vyšetrovanie neznamená, že je vinný. Sme pripravení obhájiť jeho reputáciu. Chcel by som všetkých poprosiť, aby nerobili unáhlené závery. Nie je to nič vážne. Ide o žiadosť sprostredkovať lístky na stretnutia od určitých ľudí," uviedol Brocchiho agent Davide Lippi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona