Gatto novým pomocníkom Sagana v klasikách

NETKY.SK • 22 Október 2015, 11:40 • 2 min
Gatto novým pomocníkom Sagana v klasikách

MOSKVA - Profesionálny cyklistický tím Tinkoff získal ďalšiu posilu, slovenskému úradujúcemu majstrovi sveta Petrovi Saganovi bude pomáhať na klasikách Oscar Gatto.

slovakia

left justify in out

Príchod 30-ročného jazdca je posledný do ruského zoskupenia pred sezónou 2016. Kompletný tím sa na budúci týždeň stretne na prvom mítingu v chorvátskom Poreči. "Nepochybne je obrovskou satisfakciou, že som sa stal členom jedného z najlepších tímov sveta. Tento fakt ma motivuje v tom, aby som vydal zo seba absolutórium.  Pomôže mi to stať sa aj lepším cyklistom, pretože v takejto spoločnosti pri Albertovi Contadorovi či Petrovi Saganovi sa môžem iba zlepšovať - fyzicky aj mentálne," povedal Gatto pre oficiálny web Tinkoff-Saxo.


Taliansky cyklista považuje samého seba za silného v záverečných šprintoch v redukovanom pelotóne a preteky s ťažkými sektormi tzv. pavé sú podľa neho najlepšie. "V kalendári nie sú podobné preteky ako Okolo Flámska či Paríž - Roubaix," uviedol Gatto, ktorý je víťazom klasiky Dwars door Vlaanderen z roku 2013. Za najdôležitejšie víťazstvo v doterajšej kariére však považuje prvenstvo v etape na Giro d'Italia zo sezóny 2011, keď zdolal svojho budúceho kolegu Contadora. "Pretnúť cieľovú čiaru pred Albertom bol pre mňa popudom, vďaka ktorému som sa posunul o level vyššie," dodal Gatto. Ten sa so Saganom už stretol v roku 2014 v tíme Cannondale. "Gatto je tu primárne na pomoc Petrovi v klasikách. V menších pretekoch dostane priestor na svoje vlastné ambície," uzavrel šéf športových riaditeľov Tinkoff-Saxo Steven de Jongh.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies