Gatesa na poste ministra obrany nahradí od júla šéf CIA Leon Panetta

NETKY.SK • 28 Apríl 2011, 07:19 • 2 min
Gatesa na poste ministra obrany nahradí od júla šéf CIA Leon Panetta

Gatesa na poste ministra obrany nahradí od júla šéf CIA Leon Panetta

slovakia

left justify in out

img

Americký minister obrany Robert Gates odíde z funkcie koncom júna. Prezident USA Barack Obama plánuje za jeho nástupcu nominovať doterajšieho riaditeľa Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Leona Panettu, potvrdil dnes Biely dom.
      Na post nového šéfa CIA vymenuje Obama terajšieho veliteľa amerických a medzinárodných síl v Afganistane generála Davida Petraeusa, ktorý by sa mal ujať funkcie od začiatku júla. Zmeny v kabinete oznámi Obama vo štvrtok, povedal novinárom zástupca jeho vlády.
      K zmenám patrí tiež vymenovanie nového veľvyslanca USA v Afganistane, ktorým sa stane diplomat Ryan Crocker, bývalý veľvyslanec v Iraku. Petraeusa na čele vojenských operácií v Afganistane vystrieda generálporučík John Allen, zástupca veliteľa Centrálneho velenia ozbrojených síl USA, ktoré má na starosti región Blízkeho východu, južnej časti strednej Ázie a východnej časti Afriky.
      Všetky nominácie si vyžadujú súhlas Senátu.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona