Gates vyzval Rusko na účasť v medzinárodných misiách

NETKY.SK • 22 Marec 2011, 07:50 • 2 min
Gates vyzval Rusko na účasť v medzinárodných misiách

Gates vyzval Rusko na účasť v medzinárodných misiách

slovakia

left justify in out

img

Americký minister obrany Robert Gates dnes počas svojej návštevy Petrohradu povedal, že Rusko by malo vstúpiť do viacerých medzinárodných koalícií. Vzhľadom na súčasnú vojenskú situáciu vo svete by Rusko malo zvážiť, akú úlohu chce hrať v medzinárodných alianciách, uviedol Gates pred poslucháčmi petrohradskej námornej akadémie.
      V uplynulých rokoch sa Rusko zúčastnilo na misiách v Kosove a nedávno v Čade a Stredoafrickej republike.
      Gates dnes povedal, že Rusko, Čína a USA musia spolupracovať a vyvíjať nátlak na krajiny ako je Irán, aby im zabránili v produkcii zbraní hromadného ničenia.
      V utorok bude Gates rokovať o plánovanom systéme americkej protiraketovej obrany v Európe s ruským ministrom obrany Anatolijom Serďukovom.
      Počas pravdepodobne poslednej svojej návštevy Ruska vo funkcii by sa mal stretnúť tiež s prezidentom Dmitrijom Medvedevom. Gates už pred časom avizoval, že vzhľadom na svoj vek v druhej polovici tohto roka odstúpi z funkcie.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies