Gates: Kaddáfí ukladá mŕtvoly civilistov na miesta útokov západných spojencov

NETKY.SK • 28 Marec 2011, 06:48 • 2 min
Gates: Kaddáfí ukladá mŕtvoly civilistov na miesta útokov západných spojencov

Gates: Kaddáfí ukladá mŕtvoly civilistov na miesta útokov západných spojencov

slovakia

left justify in out

img

Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí necháva ukladať mŕtve telá civilistov na miesta zhodné s cieľmi leteckých útokov západných spojencov. Uviedol to minister obrany USA Robert Gates v rozhovore pre americkú televíziu CBS, ktorý majú odvysielať dnes.
      Spojené štáty majú podľa Gatesa množstvo informácií od tajných služieb o tom, že Kaddáfí necháva umiestňovať mŕtvoly ľudí, ktorých zabil on, na miesta, kde zasahovali koaličné vzdušné sily dohliadajúce na dodržiavanie bezletovej zóny. Tým chce zvaliť na Západ vinu za smrť Líbyjčanov.
      Gates ďalej zdôraznil v rozhovore, ktorý už bol zverejnený na internete, že koaličné sily konali "nezvyčajne opatrne" a koalícia odviedla "mimoriadnu prácu".
      Kaddáfího vláda obvinila západné krajiny, že pri posledných siedmich leteckých útokoch prišlo o život takmer 100 civilistov, čo však velenie spojencov odmietlo.
       Bezpečnostná rada OSN odsúhlasila zriadenie bezletovej zóny nad Líbyou. Na základe toho vedie Západ vojenské operácie na ochranu civilného obyvateľstva.

Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies