Gašparovič: Znižovať armáde stále rozpočet nie je dobré

NETKY.SK • 6 Február 2014, 13:11 • 2 min
Gašparovič: Znižovať armáde stále rozpočet nie je dobré

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič si dnes na ministerstve obrany prezrel vojenskú techniku.

slovakia

left justify in out

Skracovať stále rozpočet pre armádu nie je dobré, myslí si prezident Ivan Gašparovič. „Naše povinnosti, ktoré máme v rámci Aliancie, už nedovolia znížiť rozpočet, ale viac ho naplniť,“ povedal novinárom prezident Gašparovič, ktorý prišiel na ministerstvo obrany na hodnotenie výcvikového roka 2013. Prezident si dnes tiež prezrel vojenskú techniku. „Som rád, že pribúda modernejšia technika a je to vidieť aj pri výcviku, aj pri názoroch na našich vojakov v misiách, že sú aj technicky vyzbrojení,“ konštatoval Gašparovič a zároveň ocenil konsolidáciu v rezorte. Prezident reagoval aj na fakt, že počas jeho funkčného obdobia riadilo ministerstvo obrany sedem rôznych ľudí. Častú výmenu kritizoval. „Takáto výmena v takomto rezorte nikdy nie je dobrá,“ tvrdil.

Minister obrany Martin Glváč vyhlásil, že tento rok bude rezort pokračovať vo veľkých obstarávacích projektoch. „Budúci týždeň bude dokončená stratégia vzdušných síl, ktorú predstavíme aj verejnosti,“ uviedol. Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Peter Vojtek označil minulý rok za jeden z najťažších. „Zahynuli nám v misiách a vo výcviku štyria profesionálni vojaci, ďalší boli ťažko zranení,“ povedal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies