Gašparovič: Zachovajte si česť, hovoril novým sudcom

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 15:09 • 2 min
Gašparovič: Zachovajte si česť, hovoril novým sudcom

BRATISLAVA - Zachovajte si svoju česť, budete mať dobrí pocit, keď si vás budú ľudia vážiť za vašu dobrú prácu, povedal dnes 11-tim novým sudcom prezident Ivan Gašparovič, keď im odovzdal menovacie dekréty na celoživotné nosenie talára.

slovakia

left justify in out

Nováčikom v justícii pripomenul, že v súčasnosti sa o súdnictve a orgánoch činných v trestnom konaní hovorí veľmi veľa. „Treba sledovať, aká mienka je o súdoch, ale treba si zapamätať jedno - ste nezávislí, konáte podľa svojho vlastného presvedčenia a zodpovedáte podľa zákona. Chcel by som vám pripomenúť, zodpovedáte sa na základe sľubu, ktorý ste dali,“ povedal prezident Gašparovič.

 

Gašparovič je presvedčený, že si noví sudcovia uvedomujú, že budú pod drobnohľadom verejnosti. „Vaše rozhodnutia budú určovať, do akej miery sme v našom štáte pokročili v demokratických princípoch,“ dodal prezident s tým, že patria k novej generácii, ktorá si to uvedomuje. 

 

Prezident dnes menoval sudcov na okresné súdy. Katarína Batisová, Lucia Mizerová a Zuzana Pribulová smerujú na Okresný súd v Trnave. Daniel Ivanko a Juraj Vallo budú sudcami v Banskej Bystrici. Michal Mravec ide do Čadce, Peter Revický do Prešova, Vladimír Sklenka na OS Bratislava I., Miroslav Šedivec do Revúcej, Dušan Špirek do Levíc a Ján Šulgan na OS Veľký Krtíš.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona