Gašparovič vymenoval 35 nových vysokoškolských profesorov

NETKY.SK • 22 Október 2013, 12:54 • 2 min
Gašparovič vymenoval 35 nových vysokoškolských profesorov

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes vymenoval 35 nových vysokoškolských profesorov. Medzi akademickú elitu sa zaradilo 13 žien a 22 mužov. Profesorom v odbore filmové umenie a multimédiá sa napríklad stal režisér Martin Šulík, v odbore ochrana osôb a majetku zasa niekdajší šéf Úradu finančnej polície Jozef Stieranka.

slovakia

left justify in out

Po dnešku pribudnú profesori v technických odboroch, ako sú napríklad strojárske technológie a materiály, technológia spracovania dreva či automatizácia. Profesormi sa stali aj ľudia z oblasti výtvarného umenia, geológie, pediatrie, informatiky, poštových služieb či športovej edukológie. 

Prezident Ivan Gašparovič v príhovore pripomenul, že dosiahnutie profesorského titulu nie je cieľom, "ale iba prostriedkom a zároveň vašou prednosťou, výsadou a vašou značkou kvality. Dnešným dňom sa stávate súčasťou postupnej generačnej obmeny profesorského stavu. Od vás sa predovšetkým očakáva, že budete na vašich vysokých školách a univerzitách hlavnými predstaviteľmi transferu najnovších vedeckých poznatkov vo vzťahu k študentom, ale aj celej našej spoločnosti". 

Naposledy menoval prezident profesorov 5. marca, keď najvyšší akademický titul získalo 27 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies