Gašparovič: Vymenoval 18 sudcov bez časového obmedzenia

NETKY.SK • 22 Október 2013, 15:15 • 2 min
Gašparovič: Vymenoval 18 sudcov bez časového obmedzenia

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes vymenoval 18 sudcov bez časového obmedzenia.

slovakia

left justify in out

Štyria novovymenovaní sudcovia sú z Okresného súdu Bratislava I., ďalší sú zo súdov v Námestove, Martine, Prešove, Lučenci, Dunajskej Strede, Brezne, Nitre, Komárne, Čadci, Považskej Bystrici, Vranove nad Topľou, Partizánskom, Nových Zámkoch a Bratislave IV. Na slávnostnom akte vymenovania v Prezidentskom paláci v Bratislave boli prítomní aj minister spravodlivosti Tomáš Borec a predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin.

Gašparovič v príhovore položil najväčší dôraz na profesionalitu sudcov. "Sudca musí byť nezávislý, spravodlivý, nekompromisný, a čo je hlavné, musí sa riadiť ústavou, ústavnými zákonmi, medzinárodnými zmluvami, k plneniu ktorých sa Slovensko zaviazalo," uviedol prezident. V príhovore apeloval na sudcovskú zodpovednosť, ktorá nezasahuje len do života sudcov, ale do života celej spoločnosti. "Vaše rozhodnutia, ak sú spravodlivé, sú vnímané pozitívne a spolu s nimi aj sudcovský stav," dodal. Zdôraznil, že sudcovský stav nie je na Slovensku vnímaný pozitívne. "Ako nová generácia profesionálnych sudcov si to uvedomujete,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies