Gašparovič verí, že Ukrajina vyrieši problémy, pre ktoré zrušila summit v Jalte

NETKY.SK • 9 Máj 2012, 06:39 • 2 min
Gašparovič verí, že Ukrajina vyrieši problémy, pre ktoré zrušila summit v Jalte

Gašparovič verí, že Ukrajina vyrieši problémy, pre ktoré zrušila summit v Jalte - Politika Prezident SR Ivan Gašparovič v súvislosti so zrušením summitu lídrov krajín strednej a východnej Európy v Jalte vyjadril nádej, že Ukrajina dokáže konštruktívne vyr

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič v súvislosti so zrušením summitu lídrov krajín strednej a východnej Európy v Jalte vyjadril nádej, že Ukrajina dokáže konštruktívne vyriešiť problémy, ktoré viedli k odloženiu vrcholnej schôdzky. Ako TASR informoval hovorca hlavy štátu Marek Trubač, zrušenie summitu dnes Gašparovičovi telefonicky oznámil ukrajinský prezident Viktor Janukovyč.
      Ukrajina odložila konanie plánovaného summitu, keďže mnohí zo štátnikov sa ho na protest proti správaniu Kyjeva k väznenej opozičnej vodkyni Julii Tymošenkovej odmietli zúčastniť. "Lídri niektorých európskych štátov odmietajú zúčastniť sa tohto summitu..., preto Ukrajina považuje za rozumné odložiť ho," uviedol hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Oleksander Dikusarov.
      Slovenský prezident počas víkendu vyhlásil, že na summit určite pôjde. "Ja osobne, ak sa toto stretnutie nezruší, naň pôjdem, pretože som presvedčený, že Slovensko ako bezprostredný sused Ukrajiny sa nemôže vyhýbať otvorenému dialógu s Kyjevom," skonštatoval s tým, že tento dialóg nemusí byť vždy príjemný.
      Summit sa v pôvodnom termíne mal konať 11. a 12. mája.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies