Gašparovič v Berlíne: Máme najproeurópskejšiu vládu

NETKY.SK • 26 Február 2014, 16:36 • 2 min
Gašparovič v Berlíne: Máme najproeurópskejšiu vládu

BERLÍN - Členstvo v EÚ má na Slovensku vysokú podporu a v súčasnosti môžeme povedať, že máme najproeurópskejšiu vládu v Európe, vyhlásil prezident Ivan Gašparovič počas oficiálnej návštevy Nemecka.

slovakia

left justify in out

Podľa Gašparoviča je však v súčasnosti potrebné zmeniť prístup k európskym voľbám, pretože tu Slovensko zaostáva. "Mali by sme zvýšiť záujem verejnosti o voľby do Európskeho parlamentu, ako aj zlepšiť kvalitu kandidátov," konštatoval Gašparovič na stretnutí s predsedom Spolkového snemu Norbertom Lammertom.

Norbert Lammert zhodnotil vzájomné vzťahy oboch krajín ako vynikajúce. "Práve počas vášho pôsobenia vo funkcii prezidenta sa naše vzťahy zintenzívnili vo všetkých úrovniach, tak v politickej, ako aj ekonomickej. Nemecko má na Slovensku rozsiahle investície a spolupráca je veľmi plodná," uviedol. Ako povedal slovenský prezident, naše postoje v EÚ, NATO, OSN a ďalších medzinárodných inštitúciách sú veľmi blízke a potvrdzujú naše partnerstvo. Slovensko vníma vzťahy s Nemeckom ako strategické. Podľa prezidenta Ivana Gašparoviča "o intenzite hospodárskych vzťahov svedčí aj impozantná obchodná výmena v roku 2012 vo výške 23 miliárd eur". Slovensko s Nemeckom však nespájajú len politické a hospodárske väzby, ale aj národnostná menšina Karpatských Nemcov, ktorá obohacuje našu kultúru, dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona