Gašparovič už zrejme Kurilovskú za rektorku nevymenuje

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 11:25 • 2 min
Gašparovič už zrejme Kurilovskú za rektorku nevymenuje

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič už pravdepodobne nevymenuje trestnú právničku Luciu Kurilovskú za novú rektorku Akadémie policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Do kancelárie prezidenta zatiaľ podľa hovorcu hlavy štátu Mareka Trubača žiadny návrh ministra vnútra na vymenovanie rektorky neprišiel. Z vyjadrení hovorcu rezortu vnútra Ivana Netíka vyplýva, že takýto návrh sa teraz ani nechystajú poslať. "Pani Kurilovská je jediná kandidátka pána ministra na rektorku policajnej akadémie. Predpokladáme, že k vymenovaniu dôjde od budúceho akademického roka," povedal Netík agentúre SITA. Prezident Gašparovič vo funkcii končí 15. júna, novou hlavou štátu sa stane Andrej Kiska.

 

Ivan Gašparovič ešte v decembri v rozhovore pre agentúru SITA uviedol, že nepozná vo svete univerzitu, kde by bol rektorom odborný asistent. Kurilovská, ktorá šéfuje sekcii trestného práva na ministerstve spravodlivosti a pôsobila tiež ako odborná asistentka na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, sa však medzitým už habilitovala. Gašparovič zároveň odmietol, že by mal voči kandidátke ministra vnútra Roberta Kaliňáka nejaké výhrady. Kurilovská v minulosti kritizovala prezidenta za jeho rozhodnutie nevymenovať Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. "To je jej názor, nič nie je prekážkou," komentoval to v decembri Gašparovič. 

 

O vymenovaní nového rektora policajnej akadémie rozhoduje prezident republiky. Podklady mu predkladá ministerstvo vnútra, pod ktoré vysoká škola patrí. Súhlas s nomináciou Kurilovskej vyjadril aj akademický senát školy. Ten mal pôvodne nového rektora voliť, túto právomoc mu však vzala novela vysokoškolského zákona. Po novom tak rektora navrhuje minister vnútra, pričom senát sa len vyjadrí k jeho návrhu. Bývalého rektora Václava K. odvolal prezident Gašparovič po korupčnej afére na akadémii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona