Gašparovič udelil milosť mladému hokejistovi, ktorý kopol policajtku: Trest mu znížil o šesť rokov!

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 12:00 • 2 min
Gašparovič udelil milosť mladému hokejistovi, ktorý kopol policajtku: Trest mu znížil o šesť rokov!

BRATISLAVA - Exprezident SR Ivan Gašparovič znížil 21-ročnému hokejistovi Františkovi Kolenovi trest o šesť rokov.

slovakia

left justify in out

Hokejista, ktorého odsúdili minulý rok na osemročný trest odňatia slobody za to, že kopol policajtku do kolena a zlomil jej ho, mal byť pôvodne prepustený na slobodu 19. novembra 2021. Najnovšie sa dostane na slobodu o necelý rok a pol, a to 19. novembra 2015. TASR o tom dnes informovali justičné zdroje.

 

"V prípade doručenia rozhodnutia o odpustení časti výkonu trestu Zbor väzenskej a justičnej stráže zabezpečí jeho administratívne zrealizovanie, pričom odsúdený bude naďalej vo výkone trestu pokračovať v aktuálnom stupni stráženia," informoval dnes TASR riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž.

 

Rodičia mladého hokejistu sa o milosti pre svojho syna dozvedeli v utorok (17.6.) od advokáta, oficiálne však stále nevedia, o koľko mu osemročný trest znížia. "Asi je trošku spravodlivosti aj v tých ľuďoch, ktorí o tom rozhodovali, že nezničili jeden mladý život. Myslím si, že pomohla aj petícia, tlak verejnosti, aj médiá nám pomohli v určitých sférach," povedal otec hokejistu František Koleno. Dodal, že celá rodina chce poďakovať Ivanovi Gašparovičovi za gesto, ktoré urobil voči jeho synovi a odpustil mu strašný trest. "Začne pre nás nový, lepší život. Ja si myslím, že to je pre neho také poučenie, že podobnú hlúposť už nikdy neurobí. Oľutoval to už niekoľkokrát," doplnil. 

 

Hokejista sa previnil koncom decembra 2011. V bare sa opil a pobil. Po príchode polície bol podľa svedkov agresívny a policajtom nadával. Policajtka Katarína sa ho snažila spacifikovať a zložila ho na zem, do očí mu policajti nastriekali slzotvorný plyn. František sa mykal a kopol ju do kolena. To jej vážne poškodil a zlomil. Liečila sa štyri mesiace. Za zločin útoku na verejného činiteľa a prečin výtržníctva pôvodne dostal trest 11 rokov a sedem mesiacov. Po odvolaní mu ho znížili na osem rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona