Gašparovič: Sme odsúdení stať sa vzdelaným národom

NETKY.SK • 7 Január 2014, 18:32 • 2 min
Gašparovič: Sme odsúdení stať sa vzdelaným národom

BRATISLAVA - Sme odsúdení stať sa vzdelaným národom, aby sme nezostali len regiónom lacnej pracovnej sily. Vyhlásil dnes prezident SR Ivan Gašparovič po tom, ako udelil štátne vyznamenania osobnostiam s rôznych sfér spoločenského života. Ocenil ich prácu a vyzdvihol ich prínos pre spoločnosť.

slovakia

left justify in out

"Slovensko je na vás hrdé. Pracujeme pre duchovne i materiálne prosperujúce Slovensko," adresoval oceneným prezident. Hlava štátu ich označila za pokračovateľov najlepších slovenských tradícií, pracovitosti, tvorivosti, ľudskosti i slovenskej identity a štátnosti.

"Ocenili sme výnimočných vedcov, pedagógov, sociálnych pracovníkov, lekárov, technikov, bankárov, umelcov, bojovníkov proti fašizmu i aktivistov krajanského života za hranicami našej vlasti. Tieto chvíle nám opätovne umožňujú uvedomiť si, na aké hodnoty a na akých ľudí sa pri kultivovaní nášho dneška môžeme oprieť," uviedol prezident. Poznamenal, že základným strategickým bohatstvom Slovenska je um a zručnosť našich rodín. Volá po investovaní do vzdelania, vedy a výskumu. "Len tak docielime, že toto naše bohatstvo nájde uplatnenie," zdôraznil s tým, že vzdelaní a kvalifikovaní ľudia boli, sú a vždy budú meradlom úrovne a prosperity každej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona