Gašparovič: Slovensko je dôveryhodným partnerom aj pre Panamu

NETKY.SK • 25 November 2013, 15:23 • 2 min
Gašparovič: Slovensko je dôveryhodným partnerom aj pre Panamu

BRATISLAVA - Panama patrí podľa prezidenta Ivana Gašparoviča medzi najdôležitejších obchodných partnerov Slovenska v Strednej Amerike.

slovakia

left justify in out

Podľa hlavy štátu sú otvorené možnosti bilaterálnej spolupráce v oblasti kultúry, vedy a vzdelávania. Konštatovala to na dnešnom stretnutí s panamským veľvyslancom na Slovensku Juanom Ramónom Porrasom de la Guardia so sídlom v Berlíne, ktorý mu odovzdal poverovacie listiny.

De la Guardia deklaroval, že rastúca ekonomika a stavebný rozmach v súvislosti s budovaním nového prieplavu v Paname by mohli byť výborným predpokladom na rozšírenie spolupráce so slovenskými podnikateľmi. Prezident dodal, že konkrétna slovenská firma už rokuje o možnosti participovať na výstavbe a rekonštrukcii letísk v Paname.

"Slovensko slávi 20. výročie svojej samostatnosti a dnes sme pre našich zahraničných partnerov, vrátane Panamy, dôveryhodný partner," konštatoval. Veľvyslanec považuje za pozitívne možné rozšírenie spolupráce v oblasti kultúry a vzdelávania.

TASR získala informácie z oficiálnej internetovej stránky prezidenta SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona