Gašparovič si úžíva dovolenku: Platia mu to Chorváti!

NETKY.SK • 12 August 2013, 06:17 • 2 min
Gašparovič si úžíva dovolenku: Platia mu to Chorváti!

BRATISLAVA - Slovenský prezident Ivan Gašparovič dovolenkuje v Chorvátsku, podľa tamojších médií za ubytovanie neplatí. Portál ezadar.hr uvádza, že Gašparovič je na 15-dňovej dovolenke a sám znáša všetky náklady okrem ubytovania.

slovakia

left justify in out

To mu platia chorvátski daňoví poplatníci. Podľa chorvátskych médií je náš prezident ubytovaný vo vile Jadranka na Brionoch. Jeden deň vo vile Jadranka, ktorá je v majetku štátu, stojí podľa komerčného cenníka 10-tisíc kún, čo je približne 1 350 eur.

Gašparovič býva zadarmo na Brionoch už roky, od začiatku mandátu bývalého chorvátskeho prezidenta Strípe Mesiča, tvrdia miestne médiá. V kancelárii chorvátskeho prezidenta uvádzajú, že Gašparovič je hosťom súčasného prezidenta Chorvátska Iva Josipoviča pozval, aj s prihliadnutím "na zahraničnopolitický záujem a Gašparovič je Chorvát, čo je pridaná hodnota". 

Prezident Gašparovič si podľa portálu www.tportal.hr so sebou priviedol aj ochranku i keď je vila chránená. Náš prezident si platí kuchára a jedlo, ale napríklad chyžnú už nie, píšu na portáli. Vo vile Jadranka bol niekoľko dní v minulosti hosťom aj bývalý srbský prezident Boris Tadič. Podľa chorvátskych médií si chcel za ubytovanie platiť, no z protokolárnych dôvodov sa to vraj nedalo. Vilu Jadranku navštívil aj s rodinou slovinský prezident Borut Pahor, údajne však na vlastné náklady. V Jadranke boli aj ďalší štátnici, napríklad prezident Írska Michael D. Higgins a rakúsky prezident Heinz Fischer, avšak omnoho kratšie ako Gašparovič. Ivan Gašparovič chodí do Chorvátska od roku 2004, odkedy je prezidentom, pripomínajú chorvátske médiá s tým, že tradíciu pozývať slovenskú hlavu štátu prevzal po Mesičovi súčasný prezident Josipovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona