Gašparovič sa zúčastnil na obede s veľvyslancami krajín EÚ

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 15:52 • 2 min
Gašparovič sa zúčastnil na obede s veľvyslancami krajín EÚ

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič sa dnes zúčastnil na spoločnom pracovnom obede s veľvyslancami krajín Európskej únie na Slovensku, ktoré pravidelne organizujú predsedajúce krajiny EÚ.

slovakia

left justify in out

Hostiteľom obeda bol veľvyslanec Helénskej republiky Nicolas Plexidas.
     

Ten zdôraznil, že pravidelný pracovný obed veľvyslancov EÚ s prezidentom má tentoraz zvláštnu atmosféru, nakoľko ide aj o rozlúčkové stretnutie s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom. "Občanom ste ukázali svoj odborný a sociálny profil, počas dekády náročných zmien ste viedli štát a zanechávate hlbokú stopu v novodobej histórii Slovenskej republiky," povedal Plexidas.
     

Gašparovič zdôraznil, že Slovensko za svoju krátku samostatnosť prešlo náročnou skúškou a zvládlo ju úspešne. "A to aj napriek tomu, že nie všetky kroky prijali občania s nadšením," dodala hlava štátu. Podľa Gašparoviča nás hlavne členstvo v EÚ a NATO zaradilo medzi úspešne demokratické a rešpektované krajiny sveta. Zároveň pripomenul, že výsledky europarlamentných volieb naznačujú, že nová Komisia to nebude mať ľahké. Ako dodal, 13-percentná volebná účasť vo voľbách do EP neukazuje na nedôveru v Európsku úniu, ale na to, že občania stratili dôveru v politické strany.
     

Hlava štátu sa vyjadrila aj k súčasnej situácii na Ukrajine s tým, že SR si želá politickú stabilitu tejto krajiny. "S vnútornou stabilitou Ukrajine nik nepomôže, tú si budú musieť vydobyť sami. A potom im budeme vedieť pomôcť aj my ostatní," zdôraznil Gašparovič. Ako dodal, Slovensko bude proces stabilizácie Ukrajiny podporovať, vrátane posilnenia dialógu medzi EÚ, Ruskom a Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies