Gašparovič sa stretne s Kiskom, ak o to požiada

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 15:38 • 2 min
Gašparovič sa stretne s Kiskom, ak o to požiada

BRATISLAVA - Ak víťaz prezidentských volieb Andrej Kiska požiada o stretnutie s hlavou štátu Ivanom Gašparovičom, určite k takémuto stretnutiu dôjde.

slovakia

left justify in out

Prezident cez svojho hovorcu Marka Trubača takto reagoval na vyjadrenia Andreja Kisku, ktorý už oznámil, že s Gašparovičom by sa chcel stretnúť ešte pred skončením jeho mandátu.

 

Prezident reagoval aj na vyhlásenia predstaviteľov strany SaS, ktorí ho vyzývajú, aby ponechal všetky závažné akty na nového prezidenta. Gašparovič by mal podľa SaS nechať na Andreja Kisku najmä menovanie členov súdnej rady, sudcov, veľvyslancov, rektorov a vedúcich orgánov štátnej správy. "Prezident Ivan Gašparovič bude svoju funkciu a všetky právomoci hlavy štátu v zmysle Ústavy SR vykonávať do 15. júna 2014. Až v tento deň sa úradu prezidenta ujíma novozvolený prezident," povedal Trubač. 

 

Občiansky kandidát Andrej Kiska sa stane prezidentom Slovenskej republiky 15. júna. V sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb podľa oficiálnych výsledkov, ktoré v nedeľu zverejnila Ústredná volebná komisia, získal Andrej Kiska 1 307 065 hlasov oprávnených voličov. Súčasný premiér Robert Fico dostal 893 841 hlasov oprávnených voličov. Volebná účasť dosiahla 50,48 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies