Gašparovič sa stal čestným členom SOV

NETKY.SK • 16 Január 2014, 12:57 • 2 min
Gašparovič sa stal čestným členom SOV

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič sa stal novým čestným členom Slovenského olympijského výboru (SOV). Návrh výkonného výboru SOV schválili na 46. valnom zhromaždení SOV jeho členovia. Honor oficiálne Gašparovičovi udelia na aprílovom 47. valnom zhromaždení.

slovakia

left justify in out

Podľa Stanov SOV sa titul Čestný člen SOV dáva jednotlivcom, ktorí sa zaslúžili o rozvoj a úspechy olympizmu na Slovensku, a to účasťou a popredným umiestnením na olympijských hrách alebo dlhodobou angažovanosťou v konkrétnych činnostiach a orgánoch SOV. Čestní členovia SOV majú právo zúčastniť sa na valnom zhromaždení s poradným hlasom, ale nemôžu voliť a byť volení. 

Ivan Gašparovič sa stal v poradí 26. čestným členom Slovenského olympijského výboru. Držiteľmi čestných titulov SOV sú aj Vladimír Černušák (čestný predseda), Ján Zachara, Ján Mráz, Hilda Múdra, Ivan Mauer, Ivan Čierny, Ladislav Čepčiansky, Ivan Macák, Anton Švajlen, Ladislav Harvan, Kamil Haťapka, Jozef Vengloš, Jozef Labuda, Mária Mračnová, Ján Grexa, Ján Matocha. V súčasnosti už nie sú medzi živými čestní členovia SOV Karol Stráňai, Štefan Mašlonka, Peter Pospíšil, Pavol Glesk, Ľubomír Kadnár, Ján Mitošinka, Bohumil Golian, Anton Ihring a Pavel Handzo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies