Gašparovič pozval na Slovensko Putina v čase, keď Rusi obsadili Krym

NETKY.SK • 8 August 2014, 09:26 • 2 min
Gašparovič pozval na Slovensko Putina v čase, keď Rusi obsadili Krym

BRATISLAVA - Ivan Gašparovič iba pár týždňov pred koncom svojho funkčného obdobia pozval v máji spolu s ďalšími prezidentmi na oslavy 70. výročia SNP aj ruského prezidenta Vladimíra Putina.

slovakia

left justify in out

Urobil tak v čase, keď Rusko obsadilo Krym a Európska únia a USA naň uvalili prvú vlnu sankcií, píše denník SME. "Pozvané boli hlavy štátov krajín, ktoré sa podieľali na oslobodzovaní Slovenska v rokoch 1944 a 1945. Zoznam bude známy pár dní pred 29. augustom," uviedol Peter Petrus, hovorca prezidenta.

 

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí ešte nevie, či Putin naozaj príde, alebo za seba pošle niekoho iného. Zrušenie pozvánky pre ruského lídra naša diplomacia podľa informácií denníka nezvažuje. V diplomatických kruhoch sa hovorí skôr o tom, že ho v Banskej Bystrici zastúpi Medvedev. Neistá je na oslavách aj účasť ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies