Gašparovič nechal ohodnotiť vilu na Slavíne, vraj má oveľa vyššiu cenu

NETKY.SK • 4 Január 2014, 09:12 • 2 min
Gašparovič nechal ohodnotiť vilu na Slavíne, vraj má oveľa vyššiu cenu

BRATISLAVA – Prezident Ivan Gašparovič nechal oceniť neobývanú rezidenciu na Slavíne.

slovakia

left justify in out

Vilu aj s pozemkom by chcel predať, peniaze z predaja by mali ísť na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach. "Zatiaľ sa vila nepredala, dal som urobiť audit, ocenenie, aby tu bola cena, keď sa bude predávať," povedal Gašparovič v rozhovore pre agentúru SITA.

Za koľko by sa vilu mohlo podariť speňažiť, prezident nevie odhadnúť. "Teraz je tá hodnota oveľa vyššia, ako bola nadobúdacia hodnota. To je tak lukratívne, že to musí stáť veľa peňazí, predovšetkým pozemok," dodal prezident. Rezidenciu na Slavíne kúpila kancelária prezidenta počas úradovania Rudolfa Schustera v roku 2000 od VSŽ Košice za 36,23 milióna korún (približne 1,2 mil. eur). Vila sa nachádza na pozemku, ktorý má 4 300 štvorcových metrov. 

Rezidencia je dlhodobo nevyužívaná, prezident totiž býva v Limbachu pri Bratislave. Podľa Gašparoviča vila od začiatku nespĺňala kritériá na bezpečnosť a pohodlie pre ubytovanie hlavy štátu. Už dávnejšie preto navrhoval objekt predať a získané peniaze využiť na obnovu kaštieľa v Rusovciach, kde by okrem priestorov na štátne reprezentačné účely mohol byť služobný byt prezidenta. Kaštieľ má slúžiť ako reprezentačný priestor už počas európskeho predsedníctva Slovenska v roku 2016. Na jeho kompletnú rekonštrukciu je potrebných približne 40 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies