Gašparovič: Memorandum s obcami prinieslo problémy, bolo však dôležité

NETKY.SK • 9 Január 2014, 12:17 • 2 min
Gašparovič: Memorandum s obcami prinieslo problémy, bolo však dôležité

BRATISLAVA - Memorandum o rozpočtovej zodpovednosti, ktoré na jeseň v roku 2012 podpísala vláda SR a Združenie miest a obcí Slovenska, bolo podľa prezidenta SR Ivana Gašparoviča správnym rozhodnutím.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes na stretnutí s primátormi a starostami v Prezidentskom paláci s tým, že samosprávam memorandum určite spôsobilo aj starosti a problémy. Uplynulý rok bol pre mestá a obce ťažký, povedal aj predseda združenia a nitriansky primátor Jozef Dvonč.

Gašparovič je presvedčený, že v tomto roku sa samosprávam podarí naštartovať nové trendy v hospodárstve, sociálnych veciach, zdravotníctve a školstve. Vláda bude podľa neho aj vďaka konsolidácii verejných financií, ku ktorej sa obce a mestá zaviazali memorandom, otvorená diskusii o novelizácii mnohých zákonov, s ktorými majú samosprávy problémy. Život v celom štáte sa totiž podľa Gašparoviča odvíja od obcí a miest, "vy ste tí, ktorí dávate ten impulz pre to, čo treba riešiť, čo treba zlepšiť". 

Dvonč sa prezidentovi poďakoval za dlhoročnú podporu pri podpise viacerých dôležitých zákonov. "Vieme, že Vaše rozhodovanie nebolo ani zďaleka jednoduché. Sme však presvedčení, že rozhodnutia boli správne a v prospech obcí a miest," povedal Dvonč. Zároveň povedal, že pre občanov bola návšteva prezidenta v obciach vždy zážitkom. Dodal, že v nich bude preto vítaný aj po skončení svojho funkčného obdobia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies