Gašparovič hovoril s Pan Ki-munom o Sýrii, riešenie vidí v kompromise

NETKY.SK • 26 September 2013, 09:36 • 2 min
Gašparovič hovoril s Pan Ki-munom o Sýrii, riešenie vidí v kompromise

NEW YORK - Riešenie situácie v Sýrii spočíva v kompromise, uviedol prezident SR Ivan Gašparovič na stredajšej schôdzke s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom počas Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Akékoľvek riešenie s použitím zbraní a s potenciálnymi ľudskými obeťami za asistencie OSN je neprípustné," zdôraznil slovenský prezident. Sýria podľa neho potrebuje mierové riešenie diplomatickou cestou. Ivan Gašparovič sa stretol s Pan Ki-munom na bilaterálnej schôdzke za účasti podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka.

Pan Ki-mun sa poďakoval Slovensku za podporu činnosti OSN a za angažovanosť v aktivitách organizácie. "Počítame so Slovenskom, že nás bude podporovať a že vytvorí pozitívny trend," uviedol Pan Ki-mun. Ivan Gašparovič konštatoval, že svet v súčasnosti rieši problém veľkých nepokojov a nestability v mnohých regiónoch.

Pan Ki-mun uviedol, že OSN bude aj naďalej počítať s podporou Slovenska, ale aj Európskej únie, čo sa týka humanitárnej pomoci. Prezident SR s najvyšším predstaviteľom OSN hovoril aj o vývoji na Cypre a na západnom Balkáne, informoval TASR hovorca prezidenta SR Marek Trubač.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona