Gašparovič: Fico má najväčšie skúsenosti aj rozhľad

NETKY.SK • 18 December 2013, 16:02 • 2 min
Gašparovič: Fico má najväčšie skúsenosti aj rozhľad

BRATISLAVA - Fico je tiež podľa prezidenta Ivana Gašparoviča veľmi pozitívne vnímaný v zahraničí

slovakia

left justify in out

Robert Fico je skúsený politik s vysokou dôverou medzi občanmi, zo súčasných kandidátov má najväčšie skúsenosti aj najväčší rozhľad a je veľmi pozitívne vnímaný v zahraničí. Týmito slovami komentoval prezident Ivan Gašparovič rozhodnutie premiéra Roberta Fica kandidovať za prezidenta. Gašparovič je podľa svojho hovorcu Marka Trubača presvedčený, že Fico by v pozícii hlavy štátu dokázal hľadať konsenzus pri rozhodovaní o dôležitých otázkach týkajúcich sa sociálneho postavenia občanov, vnútornej ako aj zahraničnej politiky.

Gašparovič v rozhovore pre agentúru SITA povedal, že by bolo veľmi zlé, keby sa hlavou štátu stal človek, ktorý by v tejto pozícii ešte len začal zbierať skúsenosti. "Ja si myslím, že prezident už musí byť vyzretá osobnosť rokmi, skúsenosťami aj vedomosťami," uviedol. "Je dôležité, ako prezident vychádza s ostatnými prezidentmi alebo predstaviteľmi vlád. Je dôležité, či ten prezident, ktorý príde, bude môcť zdvihnúť telefón a zavolať poľskému prezidentovi a povedať - potrebujem toto. Je dôležité, či ho bude pri stretnutiach rešpektovať americký prezident. To sú veci, bez ktorých nový prezident bude veľmi ťažko začínať a fungovať," myslí si Gašparovič. Volič by mal preto podľa neho pri rozhodovaní brať do úvahy aj tieto veci. 

Premiér Robert Fico dnes oznámil, že bude na budúci rok kandidovať za prezidenta SR. Kandidatúru oznámil v Historickej budove Slovenskej národnej rady pri zhodnotení výsledkov vlády a stanovení jej nových cieľov. Na stretnutí boli členovia vlády a poslanci Národnej rady SR za Smer-SD. Prvé kolo prezidentských volieb by malo byť podľa informácií agentúry SITA v sobotu 29. marca. V takom prípade by ich musel predseda NR SR Pavol Paška vyhlásiť do konca tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona