Gašparovič: Deti chcú vedieť, koľko zarábam

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 13:04 • 2 min
Gašparovič: Deti chcú vedieť, koľko zarábam

BRATISLAVA - Dnešný Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci je príležitosťou pre rodičov, ale aj ich deti, aby sa stretli s hlavou štátu a prípadne jej položili otázku.

slovakia

left justify in out

"Deti majú voľný priestor na debaty. Pýtajú sa na to, čo doma počúvajú, koľko prezident zarobí, koľko má áut, či stále chodí do zahraničia, čo tam môže urobiť. Ale minulý rok sa jedno pýtalo, či vojna v Afganistane nie je príliš dlhá, či tam musia byť naši vojaci," reagoval prezident Ivan Gašparovič.

Množstvo ľudí prišlo do Prezidentského paláca už ráno, prezident ich privítal o 9. hodine za asistencie čestnej stráže. "Každý rok je tu niekoľko tisíc detí aj rodičov zo širokého okolia, dokonca až z východu chodia autobusy," konštatovala hlava štátu. "Každý rok býva veľmi bohatý program, sú tu predstavitelia kultúry, z Národného divadla, z umeleckých ľudových súborov. Sú tu vojaci, polícia, je to program, o ktorom som presvedčený, že bude deti zaujímať," dodal Gašparovič. Podľa neho sa takto chlapci a dievčatá zážitkovým spôsobom učia veci, ktoré inak preberajú v škole s učiteľmi.

Na otázku, či prezident vedie mladých Slovákov aj k láske k športu, keďže pre nich pripravil i autogramiádu hokejistov, jeho manželka Silvia Gašparovičová odpovedala, že určite áno. "Je to veľmi dobrá vec, keď prídu športovci. Deti sú nadšené, môžu dostať autogram. Stoja pri tom stolíku dlhé rady," poznamenala. "Všetci sú zvedaví, ako vyzerá Prezidentský palác, obdivujú obrazy, zaujímajú sa o fotografie na paneloch, obdivujú aj moje vyznamenania, mnohí ani netušili, že ich má aj manželka prezidenta," dodala.

"Deň otvorených dverí znamená, že sú otvorené dvere pre všetkých návštevníkov, ktorí si chcú prezrieť priestory Prezidentského paláca, stretnúť sa s prezidentom republiky a jeho manželkou," povedal na začiatku dnešnej akcie, ktorá bude trvať do 18. hodiny, prezidentov hovorca Marek Trubač. "Je pripravený bohatý program na prednom a zadnom nádvorí paláca a v prezidentskej záhrade. Budú tu kultúrne, spoločenské a tanečné vystúpenia rôznych formácií. Pripravili sme občerstvenie, prehliadku umenia vojakov čestnej stráže. Máme tu mažoretky, vojenskú hudbu, historické vozidlá, ktoré majú výstavu na Hodžovom námestí," vymenoval. "Je pripravená autogramiáda so známymi slovenskými športovcami. Napríklad Ján Laco alebo Rasťo Staňa sú pre mnohých vzormi, brankárskymi aj hokejovými," upozornil.

Priamo v kancelárii prezidenta pracuje hokejová legenda, majster sveta z roku 1985 Dárius Rusnák. "Má na starosti aj časť programu, takže hlavne pracuje. Ale ak bude chcieť niekto autogram aj od neho, určite ho dá," reagoval Trubač na otázku, či možno získať podpis aj od tohto strieborného olympijského medailistu z roku 1984 a majstra sveta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies