Gašparovič bude radiť čiernohorcom ako sa dostať do EÚ

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 13:13 • 2 min
Gašparovič bude radiť čiernohorcom ako sa dostať do EÚ

BRATISLAVA - Slovensko urobí všetko pre to, aby pomohlo Čiernej Hore (ČH) k naplneniu podmienok jej členstva v EÚ a NATO. Pri dnešnom prijatí novej veľvyslankyne ČH v SR Slavici Milačič to uviedol prezident Ivan Gašparovič. Veľvyslankyňa mu na nástupnej audiencii odovzdala poverovacie listiny.

slovakia

left justify in out

Ako dodal Gašparovič, Slovensku záleží na stabilite západného Balkánu, preto je presvedčený o tom, že pre vyváženosť v regióne bude dobré, ak budú všetky štáty tejto časti Európy integrované do euroatlantických štruktúr. "Čierna Hora je veľmi vážnym kandidátom na plnohodnotné členstvo v EÚ. Svedčí o tom výrazný progres v predvstupových rokovaniach," konštatoval.
Veľvyslankyňa sa poďakovala Slovensku za výraznú podporu v eurointegračných snahách jej krajiny. "Je pre nás naďalej životne dôležitá. Ceníme si nielen politickú, ale aj odbornú podporu na úrovni expertov," zdôraznila.
Gašparovič vyjadril potešenie, že sa v júni opäť stretne s čiernohorským prezidentom Filipom Vujanovičom pri príležitosti 18. stredoeurópskeho summitu hláv štátov v Bratislave. Ten bude zameraný na pokrízovú obnovu v Európe. Slovenský prezident je presvedčený o tom, že je stále veľa otvorených možností na posilnenie vzájomných obchodných a hospodárskych vzťahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies