Gašparík asistentom trénera pri doraste Spartaka Trnava

NETKY.SK • 19 Január 2016, 15:06 • 2 min
Gašparík asistentom trénera pri doraste Spartaka Trnava

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Michal Gašparík (nar. 19. decembra 1981) sa po jesennej časti tejto sezóny najvyššej súťaže rozlúčil v klube MFK Skalica a na aktívnu kariéru v niektorom z prvoligových mužstiev už nemyslí.

slovakia

left justify in out

"Mal som už 34 rokov, nie som najmladší. Absolútne neočakávam, že by som dostal nejakú ponuku z ligy a skúšať to v niektorom klube z druhej ligy, na to nemám chuť. Radšej by som skúsil niečo nové v Rakúsku a popritom sa chcem venovať trénerstvu," citovala internetová stránka klubu FC Spartak Trnava slová Gašparíka, ktorý po ukončení pôsobenia na Záhorí zavítal práve k "andelom". V slovenskom Ríme účinkoval aj ako hráč, pripísal si viac ako 150 ligových štartov. Ľavonohý stredopoliar bude teraz v Trnave pôsobiť v mužstve Spartaka do 19 rokov - ako asistent trénera Jozefa Brezovského.

 

Trnavský rodák myslel už počas aktívnej činnosti na "zadné dvierka", keď začal študovať trénerskú EURO A licenciu. "Vo februári nastupujem na ´áčkovú´ licenciu, ktorá je adekvátna pre dorast. Táto kategória je už veľmi blízka dospelému futbalu, veľmi ma to lákalo. Vedel som, že sa uvoľnil post asistenta pri doraste Spartaka, keďže Miro Karhan sa posunul k fortunaligovému A-mužstvu. On sám ma odporučil trénerovi. Asistovanie pri tíme Spartaka do 19 rokov beriem ako skvelú príležitosť naučiť sa niečo nové. Uvidíme, ako sa mi bude dariť a či dokážem v trénovaní preraziť," skonštatoval Michal Gašparík, ktorý bol najlepším jesenným strelcom Skalice s piatimi gólmi. Mužstvo zo Záhoria však figuruje s 10 bodmi na zostupovom poslednom 12: mieste, nezvíťazilo v 17 ligových stretnutiach v rade. "Mali sme výborný vstup do ligy, keď sme si pripísali v štyroch kolách sedem bodov a potom dlho nič. Keby takáto séria bola v Trnave, asi sa pozabíjame. Skalica je malý klub, ktorý si váži, že sa prebojoval do najvyššej súťaže. Berie sa to tam inak ako vo veľkom klube," skonštatoval Gašparík, ktorý ešte nechce úplne zavesiť kopačky na klinec. "Rád by som si niečo našiel v Rakúsku, aby som to mohol skĺbiť s trénovaním. Futbal chcem stále hrať, potrebujem, aby ma niečo živilo," doplnil krídelník, ktorý si v aktívnej činnosti obliekal na Slovensku okrem Trnavy a Skalice aj dresy Senca, Dunajskej Stredy, Borčíc, Gabčíkova, hral v českých kluboch Baník Most a Teplice ako aj v poľskom Górniku Zabrze.

 

So staršími dorastencami trnavského mužstva má za sebou už niekoľko tréningov. "Začína sa to tu meniť k pozitívnemu. Pri mládeži sú mladí tréneri. Myslím si, že pokiaľ ide o kormidelníkov, tak tí mladší sú kvalitnejší ako tí starší. V Trnave sa s mládežou začalo pracovať na veľmi dobre úrovni," zdôraznil Michal Gašparík, ktorý sa v budúcnosti chce trénerstvu venovať naplno: "Na EURO Pro licenciu potrebujem asi tri roky praxe v najvyšších súťažiach, čo takisto plánujem. Nechcem zostať iba pri licencii typu A."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies