Gašpar zostáva prezidentom polície, Málik viceprezidentom, Lučanský šéf inšpekcie

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 11:04 • 2 min
Gašpar zostáva prezidentom polície, Málik viceprezidentom, Lučanský šéf inšpekcie

BRATISLAVA – Na budúci týždeň by sa mali uskutočniť personálne zmeny vo vedení Policajného zboru SR. Už v apríli agentúra SITA ako prvá informovala, že do vedenia polície chce SNS navrhnúť svojho nominanta.

slovakia

left justify in out

Tibor Gašpar by mal viesť políciu ako prezident naďalej, k výmene by podľa informácií agentúry SITA však malo dôjsť na poste prvého viceprezidenta. Mal by sa ním stať ako nominant národniarov riaditeľ Odboru špecializovaných služieb Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Jaroslav Málik.


Doterajší prvý viceprezident Milan Lučanský má po novom šéfovať inšpekcii na ministerstve vnútra. Vo funkcii generálneho riaditeľa sekcie kontroly a inšpekčnej služby ministerstva vnútra má nahradiť Ivana Ševčíka. Ten má zas obsadiť post policajného pridelenca v Prahe. Tam končí vo funkcii Ján Vaľo, ktorý odchádza do civilu.


V médiách tiež zaznela informácia, že na miesto viceprezidenta Ľubomíra Ábela by mal byť vymenovaný ako nominant Mosta-Híd bratislavský krajský policajný šéf Csaba Faragó. Podľa informácií agentúry SITA však k tejto výmene nedôjde.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies