Gašpar: V plánovaní a riadení našej činnosti sú rezervy

NETKY.SK • 9 Október 2014, 12:42 • 2 min
Gašpar: V plánovaní a riadení našej činnosti sú rezervy

BRATISLAVA – Policajti majú rezervy vo svojej činnosti, najmä v prípadoch, ak sú na cestách dopravné zápchy.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes policajný prezident Tibor Gašpar vo svojom vystúpení na konferencii o bezpečnosti na cestách na pôde Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Podľa neho je Policajný zbor schopný robiť opatrenia, ktoré pomôžu zdržanie na cestách eliminovať. 

 

"Je zlé, ak mi premiér tejto krajiny zavolá a povie, že v piatok v popoludňajšej špičke nestretne jediného dopravného policajta, ktorý by riadil premávku a potom niekde na Triblavine stretne policajnú kontrolu, ktorá kontroluje tlak v pneumatikách alebo váži," povedal Gašpar. Podľa neho je toto prípad, kedy polícia úplne zle plánuje svoju činnosť. Dodal, že počas dopravnej špičky sa majú policajti sústrediť na plynulosť dopravy. "Na zisťovanie priestupkov môžeme skutočne naplánovať iný termín a nie, keď sa vodič po dvoch hodinách vymotá z Bratislavy, tak ho ešte zastavíme, aby sme zisťovali tlak v pneumatikách," dodal. 

 

Gašpar vidí rezervy aj v základom výkone služby polície. "Sú tam rezervy v plánovaní dohľadu (bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, pozn. TASR) a jeho organizovaní z pohľadu miesta, času a zamerania," povedal. Na túto tému sa podľa neho diskutuje vo vedení Policajného zboru a je záujem prijať opatrenia, ako základný výkon služby vylepšiť. "Síce sme sa to snažili v minulosti administratívne zošnurovať, no na druhej strane sme z policajtov vytvorili alibistov a čo nemajú napísané, to neriešia," uviedol. Ako príklad spomenul policajnú hliadku, ktorá bez zastavenia prešla okolo dopravnej nehody na ceste medzi Donovalmi a Ružomberkom, kde vznikali kolóny, namiesto toho, aby zistila, či tam nie je niekto zranený a či netreba riadiť premávku. Podľa Gašpara to zdôvodnila tým, že išla na plánovanú dopravnú akciu. "Toto sú príklady, ktoré vnímam ako negatívne a vytvára to aj zlý názor občana na políciu vo vzťahu k tomu, akým spôsobom chceme riešiť dopravné problémy," uzavrel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies