Gašpar: Nápad zaviesť alkotestery do povinnej výbavy sa mu pozdáva

NETKY.SK • 2 August 2014, 13:10 • 2 min
Gašpar: Nápad zaviesť alkotestery do povinnej výbavy sa mu pozdáva

BRATISLAVA - Nápad zaviesť alkotester ako povinnú výbavu v aute sa policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi pozdáva

slovakia

left justify in out

"Je to celkom dobrá myšlienka. Asi by sme mali uvažovať aj o takomto modeli, že by mal mať každý vodič u seba zariadenie alebo prístroj pre orientačnú dychovú skúšku," povedal v piatok Gašpar. Dodal, že za približne 20 eur sa dajú kúpiť takéto prístroje, aj keď nemajú kvalitu tých policajných. Policajný šéf zároveň priznal, že zaviesť takúto výbavu ako povinnosť by znamenalo náklady pre vodičov. "Bude to na diskusiu," dodal.

 

Alkohol asistoval od začiatku tohto roka pri 887 nehodách. Celkovo sa ich na slovenských cestách stalo od 1. januára 7 492, takže alkohol zistili u vodičov asi v jedenástich percentách týchto prípadov. Len v júli pri kontrolách zistili, že 853 vodičov bolo pod vplyvom alkoholu, nad jedno promile malo v krvi 465 z nich. Najčastejšie pristihli za volantom vodičov pod vplyvom alkoholu v Bratislavskom (136) a Prešovskom kraji (125). Najmenej takých prípadov bolo zistených v Trnavskom kraji. Šoférovanie pod vplyvom alkoholu s úrovňou nad jedno promile je trestným činom. V tomto ukazovateli bol za uplynulý mesiac najhorší Žilinský kraj, kde zistili 77 takých prípadov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies