Gascoigne o protialkoholickom liečení: Myslel som si, že zomriem

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 11:39 • 2 min
Gascoigne o protialkoholickom liečení: Myslel som si, že zomriem

LONDÝN - Bývalý anglický futbalista Paul Gascoigne vyhlásil, že sa počas liečby z alkoholizmu cítil ako keby umieral.

slovakia

left justify in out

"Myslel som si, že už odchádzam. Pochopil som, že niečo takéto sa už nikdy nesmie zopakovať. Prežil som smrť, bol som mŕtvy," šokuje 45-ročný Gascoigne. 

Bývalý anglický reprezentant sa vrátil do vlasti z USA, kde sa podrobil odbornej liečbe. Podľa vlastných slov bol presvedčený, že ho závislosť zabije a prosil lekárov, aby ho zachránili. "Vyzeral som ako mŕtvola, bol som úplná troska."

Gascoigne tiež v rozhovore pre The Sun priznal, že jeho stav dal lekárom zabrať. "Lekári, ktorí sa celý život zaoberajú alkoholikmi, povedali, že moja liečba bola najhoršia, akú zažili. V živote som dostal veľa šancí, ale teraz som nesmierne vďačný, že som nažive," pokračoval vo svojom rozprávaní. "Bol som priviazaný o posteľ. Mal som v sebe viac liekov ako hociktorý iný pacient. Tri dni som bol v bezvedomí. Bolo neuveriteľné celé to sledovať a premýšľať, ako sa mi niečo také mohlo stať."

Gascoigne bojoval so závislosťou od alkoholu niekoľko rokov. Ako sám priznáva, posledné problémy prepukli minulý rok cez leto v Dubaji. Práve v tom období sa opäť po 17 "čistých" mesiacoch uchýlil k poháriku. Teraz hovorí, že opäť začne navštevovať stretnutia anonymných alkoholikov. "Mal som byť mŕtvy. Ale som tu, dostal som ďalšiu šancu a ja sa jej chcem chopiť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona