Gary Oldman si pre rolu osviežoval britskú angličtinu

NETKY.SK • 10 Február 2014, 09:10 • 2 min
Gary Oldman si pre rolu osviežoval britskú angličtinu

LOS ANGELES - Anglický herec Gary Oldman prezradil, že si musel pre úlohu v špionážnom trileri Jeden musí z kola von (2011) osviežiť britský prízvuk. Rodák z Londýna totiž už dlhé roky žije v Kalifornii.

slovakia

left justify in out

"Už dlho žijem v Amerike, moje deti sú Američania a každý deň ich počúvam. Aj ku mne tak prenikli drobnosti, ktoré som si neuvedomoval. Mal som teda hlasového trénera a musel som si osviežiť britskú angličtinu," povedal 55-ročný Oldman v talkšou Grahama Nortona. Herec zároveň prezradil, že by si rolu agenta britskej tajnej služby Georgea Smileyho rád zopakoval, no nie je si istý, či k tomu bude mať príležitosť.

Gary Oldman počas kariéry spolupracoval s takými významnými filmármi ako Robert Zemeckis, Christopher Nolan, Oliver Stone, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Tony Scott či Francis Ford Coppola. Stvárnil napríklad hudobníka Sida Viciousa v životopisnej dráme Sid a Nancy (1986), spisovateľa Joea Ortona vo filme Nastražte uši (1987), vraha amerického prezidenta Johna F. Kennedyho Leeho Harveyho Oswalda v snímke J.F.K. (1991) či skladateľa Ludwiga van Beethovena v romantickej životopisnej dráme Nesmrteľná milenka (1994). Ukázal sa aj vo filmoch Pravdivá romanca (1993), Leon (1994), Šarlátové písmeno (1995), Piaty element (1997), Air Force One (1997), Hannibal (2001), Interstate (2002), Kniha prežitia (2010) či Zem bez zákona (2012). Vo filmoch o čarodejníkovi Harrym Potterovi stvárnil Siriusa Blacka a Christopher Nolan ho do svojej batmanovskej trilógie obsadil ako komisára Jima Gordona. Darí sa mu aj na divadelných doskách. Oldman, ktorého viacerí kritici i kolegovia považujú za jedného z najlepších hercov súčasnosti, si výkonom v spomínanom filme Jeden musí z kola vyslúžil nomináciu na Oscara. Diváci ho zatiaľ naposledy mohli vidieť v akčnom sci-fi Robocop (2013), ktoré malo v slovenských kinách premiéru 6. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies