Garri Kasparov: Putin podporuje al-Asada, aby udržal vysoké ceny ropy

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 19:02 • 2 min
Garri Kasparov: Putin podporuje al-Asada, aby udržal vysoké ceny ropy

ŽENEVA - Podpora vládneho režimu v Sýrii pod vedením prezidenta Baššára al-Asada zo strany Ruska je motivovaná čisto ekonomickými pohnútkami a súvisí so snahami o udržanie súčasných vysokých cien ropy. Myslí si to bývalý šachový veľmajster a jeden z hlavných opozičných politikov Garri Kasparov.

slovakia

left justify in out

"Putin nielenže podporuje svojho diktátorského brata, ale robí tak aj pre svoje vlastné prežitie," povedal Kasparov reportérom v Ženeve v narážke na ruského prezidenta Vladimira Putina. Prirovnal ho pritom k "mafiánskemu krstnému otcovi". "Čo je dnes pre Putina prioritou číslo jeden? Hotovosť," vyhlásil jeden z hlavných ruských kritikov šéfa Kremľa.

Rusko je dnes jedným z posledných a aj hlavných podporovateľov al-Asadovho režimu. O situácii v Sýrii v súčasnosti Putin rokuje s lídrami Európskej únie na spoločnom summite v ruskom Jekaterinburgu. Západu prekáža, že Rusi dodávajú sýrskemu režimu zbrane, Kremeľ však tvrdí, že na kontrakte o dodávke rakiet typu S-300 sa s Damaskom dohodol ešte pred vypuknutím občianskej vojny v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona