Garnett odohral 50-tisíc minút: Cítim každú jednu

NETKY.SK • 16 November 2015, 11:25 • 2 min
Garnett odohral 50-tisíc minút: Cítim každú jednu

MINNEAPOLIS - Keď ho v tretej štvrtine nedeľňajšieho zápasu proti Memphisu poslal tréner Sam Mitchell na palubovku, dopočul sa, že práve absolvuje svoju 50 000. minútu v basketbalovej NBA.

slovakia

left justify in out

"Sam ma vystriedal a bola to prvá vec, čo zahlásili.  Vravím si: 'Hej, cítim každú jednu z tých päťdesiattisíc. A vôbec nežartujem'," priznal pre Star Tribune Kevin Garnett, 39-ročný veterán vo svojej dvadsiatej sezóne v kariére. Je piatym hráčom v dejinách ligy s touto prekonanou minutážou po Kareemovi Abdulovi-Jabbarovi, Karlovi Malonovi, Jasonovi Kiddovi a Elvinovi Hayesovi.


Legenda Minnesoty si v nedeľu odkrútila pod košmi 24 minút, zatiaľ najviac v tejto sezóne. Garnett úspešne zakončil všetky štyri svoje strelecké pokusy, doskočil päť lôpt, tri získal a štyrikrát asistoval. "Na moju dlhovekosť som hrdý. Nastúpiť v tejto fáze kariéry v základnej päťke? Už neohurujem štatistikami, ale dávam do toho čo môžem. A rád by som veril tomu, že stále viem brániť. To hovorí za veľa," povedal Garnett, ktorý o pracovnej morálke môže prednášať. "Ľudia si myslia, že som sa jedného dňa zobudil a bol zo mňa takýto hráč. Kdeže, stálo ma to neskutočné úsilie. Nezdedil som výnimočné gény po mame ani otcovi."


S koučom Mitchellom bol Garnett kedysi spoluhráčom v drese Timberwolves. Aktuálne je jeho šéfom, ale ani jeden si nemá na čo sťažovať. Mitchell dôverne pozná prístup svojho teraz zverenca k basketbalovým povinnostiam, ktorý má poslúžiť aj ako inšpirácia pre ucháňov v mužstve. Veď z nedeľňajšej základnej päťky Zach LaVine aj Andrew Wiggins majú obaja dvadsať rokov, Karl-Anthony Towns len teraz dovŕšil devätnásť. "Neviem, či si uvedomujú, že sú v prítomnosti chodiacej, hovoriacej, žijúcej, dýchajúcej a hrajúcej legendy. Jeho dlhovekosť je úžasná, dokáže ma udivovať deň čo deň. Keď je v pondelok tréning o jedenástej, on bude v posilňovni od osem tridsať. Mladí chlapci na to postupne začínajú prichádzať. Basketbal je viac než len dvojhodinová práca denne. Nie je to o tom, čo natrénuješ počas tých dvoch hodín, ale čo robíš predtým a potom," tvrdí Mitchell.


Zlatý olympijský medailista zo Sydney 2000 Garnett, rodák z Južnej Karolíny, absolvoval v NBA 1433 zápasov v základnej časti a 143 v play-off. Hral aj za Brooklyn a Boston, s ktorým v roku 2008 získal svoj jediný titul v kariére. Na konte má aktuálne 25 973 bodov, 14 555 doskokov a 5396 asistencií. Len na základe zmlúv s klubmi zarobil už vyše tristo miliónov dolárov. "Som si istý, že jedného dňa sa rozvalím vo svojom hojdacom kresle s cigarou v ústach a budem spomínať na to, čo som dosiahol. Vtedy to pre mňa nadobudne nejaký význam," vravieva s obľubou Garnett, ktorý sa po kariére neplánuje vrhnúť na trénerstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies