Garde novým trénerom Lyonu, cieľom návrat na vrchol

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:58 • 2 min
Garde novým trénerom Lyonu, cieľom návrat na vrchol

Garde novým trénerom Lyonu, cieľom návrat na vrchol

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky futbalový klub Olympique Lyon vstúpi do novej sezóny pod trénerskou taktovkou Remiho Gardeho. Nového kormidelníka, ktorého úlohou bude vrátiť klub na výslnie francúzskej Ligue 1, vedenie oficiálne predstaví na stredajšej tlačovej konferencii.
      Garde, ktorý na trénerskom poste nahradí Claudea Puela, v minulosti pôsobil v Lyone ako asistent trénera a riaditeľ klubového tréningového centra. Počas aktívnej kariéry pôsobil v Lyone v rokoch 1987-1993 ako defenzívny stredopoliar a na konte má aj šesť štartov v najcennejšom drese. Gardeho nevýhodou môže byť skutočnosť, že nemá žiadne skúsenosti z pozície hlavného kouča.
      Puelov neúspešný angažmán sa skončil v pondelok napriek tomu, že do vypršania kontraktu mu zostával ešte rok. Klub i samotný kormidelník sa však dohodli na rozviazaní zmluvy, keďže mužstvo zo Stade Gerland obsadilo v minulej sezóne tretie miesto, čo bolo pre vedenie i fanúšikov sklamanie. Lyon v rokoch 2002-2008 získal sedem titulov v rade. Odvtedy však nastali "majstrovské" suchoty napriek stabilnému finančnému zázemiu. Jediným úspechom, s ktorým mohlo byť vedenie i priaznivci spokojní, bola minuloročná účasť v semifinále Ligy majstrov.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies