Garcia zložil funkciu šéfa vyšetrovacej komory FIFA

NETKY.SK • 17 December 2014, 18:08 • 2 min
Garcia zložil funkciu šéfa vyšetrovacej komory FIFA

ZÜRICH 17. decembra (SITA, AP) - Šéf vyšetrovacej komory etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Michael Garcia na protest zložil svoju funkciu.

slovakia

left justify in out

Američan to urobil deň po tom, ako neuspel s odvolaním proti záverom jeho nemeckého kolegu zo súdnej komory Joachima Eckerta v korupčnej kauze s voľbou organizátorov majstrovstiev sveta 2018 a 2022. FIFA jeho podnet označila za neprípustný.

 

"Eckertovo rozhodnutie ma síce pripravilo o vieru v nezávislosť súdnej komory, ale k záveru, že moja rola v tomto procese sa skončila, viedol nedostatok líderstva v rámci FIFA," uviedol Garcia vo svojom komuniké a dodal: "Žiadny autonómny riadiaci výbor, vyšetrovateľ či rozhodcovský panel nemôže zmeniť vnútornú kultúru nejakej organizácie."

 

Garcia napadol verdikty Eckerta, ktorý v novembri skonštatoval, že nenašiel dôkazy svedčiace o úplatkoch či zákulisných dohodách a nevidí žiaden dôvod na opakovanie celého procesu výberu. Eckert od začiatku septembra študoval 430-stranovú Garciovu správu, ktorej obsah zostal utajený. Tvrdí, že dôveryhodnosť volieb nebola narušená a nevyvstala potreba revidovať výsledky. Garcia zastáva názor, že Eckertove závery sú neúplné a nesprávne. 

FIFA tvrdí, že Eckertova správa nemá váhu rozhodnutia, preto sa proti nej nedá odvolať. Zatiaľ nie je jasné, či sa Garcia môže obrátiť na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies