Garbage vydajú 10. júna nový album Strange Little Birds

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 10:50 • 2 min
Garbage vydajú 10. júna nový album Strange Little Birds

LOS ANGELES - Americko-škótska kapela Garbage plánuje vydať 10. júna album Strange Little Birds.

slovakia

left justify in out

Formácia začala novinku nahrávať v suteréne u bubeníka Butcha Viga a dokončili ju v štúdiu Red Razor Sounds v Los Angeles. Podľa speváčky Shirley Manson predstavuje štúdiovka akýsi návrat na začiatok, keďže bude pripomínať debutový, eponymný album skupiny z roku 1995.


Strange Little Birds bude obsahovať jedenásť skladieb. Formácia pri písaní stavila po hudobnej i textovej stránke na intuíciu a príliš sa nezaoberala detailmi. Kapela uvedie album na trh vo vlastnom vydavateľstve Stunvolume Records.


Garbage vznikli v prvej polovici 90. rokov minulého storočia a na konte majú päť štúdiových nahrávok. Po spomínanom prvom albume nasledovali Version 2.0 (1998), Beautiful Garbage (2001), Bleed Like Me (2005) a Not Your Kind Of People (2012). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Only Happy When It Rains, Stupid Girl, Milk, I Think I'm Paranoid, Push It, Androgyny, Why Do You Love Me či The World Is Not Enough. Vyslúžili si sedem nominácií na Grammy, no ani jednu sa im nepodarilo premeniť na víťazstvo. Formáciu tvoria okrem 49-ročnej Manson a 60-ročného Viga aj Steve Marker (gitara, klávesy) a Duke Erikson (basgitara).

 


Tracklist albumu Garbage - Strange Little Birds:
01 Sometimes
02 Empty
03 Blackout
04 If I Lost You
05 Night Drive Loneliness
06 Even Though Our Love Is Doomed
07 Magnetized
08 We Never Tell
09 So We Can Stay Alive
10 Teaching Little Fingers To Play
11 Amends



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies