Gantnerová v obrovskom slalome siedma: Nie som spokojná

NETKY.SK • 18 December 2013, 15:10 • 2 min
Gantnerová v obrovskom slalome siedma: Nie som spokojná

PASSO SAN PELEGRINO - Slovenská lyžiarka Jana Gantnerová obsadila v stredajšom obrovskom slalome na Svetovej zimnej univerziáde v Trentine siedme miesto so stratou 79 stotín na víťaznú Poľku Maynu Annu Gasienicovú-Danielovú, ktoré triumfovala časom 1:50,99 min. Striebro si vyjazdila Michelle Moriková z Rakúska (+0,24) a bronz putuje do Švédska zásluhou Veronicy Smedhovej (+0,55).

slovakia

left justify in out

Gantnerová figurovala po 1. kole na 9. priečke, v druhom dosiahla štvrtý najrýchlejší čas a posunula sa ešte o dve priečky vyššie. "Nie som veľmi spokojná, očakávala som viac. Jazdí sa mi lepšie, neviem však čo sa stalo, pretože ani v jednej jazde sa mi nepodarilo predviesť taký výkon ako jazdím na tréningoch," uviedla pre TASR Gantnerová, ktorá sa v piatok predstaví v slalome, kde bude obhajovať bronzovú medailu: "Z univerziád už mám bronzovú i striebornú medailu, takže by sa zišla do zbierky i zlatá. Na každé preteky nastupujem s tým, že chcem podať najlepší výkon. Uvidíme čo z toho bude."

Slovenská alpská lyžiarka má dobre rozbehnutú i kombináciu a dobrá jazda v slalome môže ešte zvýšiť šance na zisk cenného kovu. "Dievčatá, ktoré boli na stupňoch víťazov v rýchlostných disciplínach, tak už neštartujú v točivých a nebudú sa počítať do kombinácie. Je to pre mňa veľmi dobrá správa," konštatovala Gantnerová.

Z ďalších troch Sloveniek zvládla preteky už len Barbora Kantorová, ktorá obsadila 16. priečku. Kristína Saalová nedokončila ani 1. kolo, Barbora Lukáčová figurovala po prvej jazde na 32. pozícii, ale v druhej už do cieľa nedorazila.

výsledky:
1. Maryna Anna Gasienicová-Danielová (Poľ.) 1:50,99 min, 2. Michelle Moriková (Rak.) +0,24 s, 3. Veronica Smedhová (Švéd.) +0,55, ... 7. Jana Gantnerová +0,79, 16. Barbora Kantorová +2,36, ... Barbora Lukáčová nedokončila 2. kolo, Kristína Saalová nedokončila 1. kolo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona