Gantnerová je hokejový fanúšik, má zbalený aj dres

NETKY.SK • 5 Február 2014, 15:33 • 2 min
Gantnerová je hokejový fanúšik, má zbalený aj dres

SOČI - Z pohľadu veku nie, ale vďaka skúsenostiam patrí zjazdárka Jana Gantnerová medzi tie ostrieľanejšie slovenské olympioničky v Soči. Po Turíne 2006 a Vancouveri 2010 ju čaká v Rusku už tretia účasť na zimnom športovom vrchole. Verí, že bude aj najúspešnejšia.

slovakia

left justify in out

"Ambície? Minimálne potvrdiť 24. miesto v slalome spred štyroch rokov vo Whistleri a v superkombinácii, tam si trúfam aj na prvú dvadsiatku," uviedla 24-ročná zjazdárka ešte minulý štvrtok po olympijskom sľube u prezidenta v Bratislave. Večne usmiata športovkyňa priznala, že sa na olympijské vystúpenie už veľmi teší. "Konečne nebudeme spolu len lyžiari, ale stretneme sa aj s ostatnými športovcami. Idem na tretiu olympiádu, ale prvýkrát som bola naživo na sľube u pána prezidenta. Bolo to príjemné, že sme si športovci medzi sebou mohli ešte požartovať bez súťažného stresu," vrátila sa Gantnerová k slávnostnému predsúťažnému aktu. 

Mladšej dcére vedúcej slovenskej výpravy na ZOH v Soči a bývalej skvelej zjazdárky rovnakého mena sa v tejto sezóne podarilo raz preniknúť do bodovanej tridsiatky v pretekoch Svetového pohára. Bodík za 30. miesto si pripísala v superkombinácii v rakúskom Altenmarkte/Zauchensee. V kombinácii sa v tejto sezóne tešila aj zo zlatej medaily na univerziáde v talianskom Trentine, kde pridala aj striebro zo zjazdu. Práve kombináciou zjazdu so slalomom otvorí v pondelok 10. februára svoje vystúpenie na ZOH v Soči. "V príprave som sa sústredila na tréning mojej najsilnejšej disciplíny - kombinácie. Počas sezóny som bola spokojná s tým, ako som zvládla zjazd na univerziáde, horšie to tam bolo so slalomom. Pokiaľ ide o trate v Soči, ešte som tam predtým nebola, ale profily ovládam. Komunikovala som s Talianmi aj Rusmi. Teraz už len predviesť čo najlepšie výkony," zaželala si mladšia Gantnerová. 

Priznala, že okrem svojich pretekov by rada v Soči a na Červenej Poľane videla aj iných olympionikov v akcii. Samozrejme, najmä tých slovenských. Jej srdcovkou je okrem zjazdového lyžovania hokej, ale chystá sa aj na akrobatické lyžovanie. "Som veľký hokejový fanúšik, mám zbalený aj dres z Vancouveru so Satanom na chrbte. Pôjdem sa asi pozrieť aj na lyžiarsky slopestyle a podporiť naše baby v tejto novej olympijskej disciplíne. Uvidíme, na čo všetko nakoniec zostane čas," podotkla Gantnerová. 

Toľko omieľanej otázke obáv o bezpečnosť Hier v Soči prikladá význam, ale snaží sa to vypustiť z hlavy. "Priznám sa, že v posledných dňoch som sa odstrihla do médií. Nečítam správy o Soči, aby ma to zbytočne neovplyvňovalo. Viem, že aj pred OH 2012 v Londýne boli obavy o bezpečnosť a nakoniec sa nič nestalo. Nemám strach, ale radšej sa snažím na to vôbec nemyslieť," uzavrela Gantnerová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies