Ganternová už nie je v exekutíve SOV, zo zimných športov zostal len hokej

NETKY.SK • 30 Október 2014, 15:04 • 2 min
Ganternová už nie je v exekutíve SOV, zo zimných športov zostal len hokej

BRATISLAVA - Nedávna šéfka slovenského lyžovania Janka Gantnerová prišla aj o vysokú funkciu v olympijskom hnutí krajiny.

slovakia

left justify in out

Ako informuje webportál olympic.sk, Výkonný výbor Slovenského olympijského výboru (VV SOV) sa na štvrtkovom zasadnutí oboznámil s písomným oznámením nedávno zvoleného nového prezidenta Slovenskej lyžiarskej asociácie Františka Repku, podľa ktorého predsedníctvo SLA odvolalo bývalú prezidentku SLA z exekutívy SOV.

 

Tento krok umožňujú Stanovy SOV, pretože do exekutívy bola Janka Gantnerová zvolená ako delegátka zastupujúca SLA. "Predsedníctvo SLA vyjadrilo vôľu, aby SLA zastupoval prezident SLA," uvádza sa v liste podpísanom Františkom Repkom.

 

Trojnásobná zjazdárska olympionička viedla slovenskú výpravu na tohtoročných zimných olympijských hrách v Soči. V exekutíve SOV pôsobila v druhom funkčnom období, po prvý raz bola zvolená po OH 2008 v Pekingu, druhýkrát po hrách 2012 v Londýne. Jej mandát mal trvať do najbližšieho valného zhromaždenia po olympiáde 2016 v Riu de Janeiro, teda ešte dva roky.

 

Ako uvádza olympic.sk, na štvrtkovom zasadnutí výkonného výboru sa prezident SOV František Chmelár poďakoval Janke Gantnerovej za doterajšie pôsobenie v SOV, aj v orgánoch Slovenskej olympijskej marketingovej, a.s., ktoré celkovo označil za veľmi prínosné. Janka Gantnerová sa ostatným členom exekutívy poďakovala za dobrú spoluprácu. Členovia VV SOV však na návrh prezidenta schválili jej zotrvanie vo funkcii predsedníčky ekonomickej komisie SOV.

 

Počet členov VV SOV sa v dôsledku rozhodnutia SLA o odvolaní Janky Gantnerovej zo SOV znížil z tucta na jedenásť. V súlade so Stanovami SOV sa preto na najbližšom valnom zhromaždení SOV, ktoré sa bude konať na jar 2015, uskutočnia doplňujúce voľby na uvoľnené miesto jedného člena VV SOV. Na tomto valnom zhromaždení bude SLA zastupovať už nový delegát. Vo voľbách budú môcť v prípade ich navrhnutia kandidovať členovia SOV – individuálne osobnosti, ako aj delegáti všetkých členských subjektov SOV, ktoré v súčasnosti nemajú zastúpenie vo VV SOV.

 

Po ukončení pôsobenia Janky Gantnerovej vo VV SOV je momentálne jedinou ženou v exekutíve členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) na Slovensku Danka Barteková. Jej členstvo v exekutívnom orgáne národného olympijského výboru ex officio je dané Olympijskou chartou a je kodifikované aj v Stanovách SOV. Zimné športy majú v exekutíve SOV v súčasnosti jediného reprezentanta – prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Igora Nemečka, ktorý je viceprezidentom SOV pre zimné športy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies