Gang Slovákov predával v Anglicku mladé Rómky, teraz ich čaká pobyt za mrežami!

NETKY.SK • 19 August 2015, 16:55 • 2 min
Gang Slovákov predával v Anglicku mladé Rómky, teraz ich čaká pobyt za mrežami!

BRATISLAVA - Skupinu Slovákov obžalovali vo Veľkej Británii z obchodovania s mladými Rómkami.

slovakia

left justify in out

Ako informoval spravodajský portál aktuálne.sk, v piatok má tamojší súd rozhodnúť o udelení trestov. Portál sa odvoláva na informácie britského denníka Daily Mail. Skupina na čele s Tiborom Suchým čelí podľa aktuálne.sk viacerým obvineniam vrátane nelegálneho obchodovania s ľuďmi či porušovania imigračných zákonov.

 

img


Obžalovaní sa podľa aktuálne.sk pokúsili predať najmenej štyri slovenské Rómky Indom alebo Pakistancom žijúcim v Británii. Gang vylákal Rómky zo Slovenska pod zámienkou lepšieho života a dobre platenej práce. Namiesto toho ženy nútili k prostitúcii, následne sa ich pokúšali predať. Líder skupiny Tibor Suchý ženy držal v zajatí v anglickom meste Gravesend, kým nenašli vhodných kupcov. Jeho komplici Roman Žiga, brat Jozef a Igor Boroš svoju vinu podľa portálu pred súdom popreli. Súčasťou gangu bola aj žena, manželka Tibora Suchého Viktória a jej brat René.


Gang podľa aktuálne.sk vyhľadával ženy v rómskych osadách po Slovensku. Transfer zo Slovenska do Británie zabezpečoval Igor Boroš. Cena za mladú Rómku sa podľa portálu pohybovala na úrovni okolo 3 000 libier (približne 4 100 eur). Počas súdneho pojednávania v prípade vypovedala žena, ktorej sa podarilo zo zajatia utiecť a prípad ohlásiť miestnej polícii. Tá však neurobila nič a obeti odporučila, aby sa obrátila na slovenské úrady. Okolnosti lukratívneho biznisu vyšli podľa portálu na povrch až po tom, čo ochranka Pakistanca, ktorý si Slovenku kúpil, ženu znásilnila tak, že skončila v nemocnici. Polícia následne počas vyšetrovania objavila minimálne tri ďalšie obete obchodovania.


Indovia a Pakistanci sa s mladými Rómkami zo Slovenska sobášia aj pre ich európske občianstvo, ktoré mimoeurópskym občanom umožňuje predĺžiť si pobyt v Británii, pripomína portál aktuálne.sk.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies