Gang priznal hromadnú vraždu 40 nezvestných študentov

NETKY.SK • 8 November 2014, 13:30 • 2 min
Gang priznal hromadnú vraždu 40 nezvestných študentov

MEXIKO - Muži podozriví z členstva v mexického gangu sa priznali k vražde 43 študentov, po ktorých ako nezvestných pátrali posledných šesť týždňov. V sobotu to potvrdil mexický generálny prokurátor Jesús Murillo.

slovakia

left justify in out

Traja zadržaní podozriví kriminálnici tvrdia, že študentov im odovzdali členovia polície. Následne ich gang zavraždil buď udusením, alebo zastrelením, a ich telá podpálili. Prípad cez víkend šokoval celú krajinu, ktorá sa o ich osud zaujímala už od únosu mladých Mexičanov.

 

Mexická polícia tento týždeň zatkla starostu mesta Iguala, kde študenti zmizli. Polícia ho obviňuje z toho, že 26. septembra nariadil policajné zásahy a únos študentov protestujúcich proti diskriminácii vidieckych učiteľov. Svedkovia uviedli, že študentov naposledy videli, keď ich nahnali do policajných vozidiel.

 

Incident vyvolal masové demonštrácie v celej krajine a pravdepodobne bude mať aj politickú dohru pre prezidenta Enriqueho Peňu Nieta. Ten vyjadril nad najnovšími odhaleniami o osude zavraždených študentov "šok" a prisľúbil dohliadnuť na to, aby boli zodpovedné osoby postavené pred spravodlivosť. Doposiaľ v súvislosti s prípadom zadržali 74 ľudí vrátane desiatok policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies