Gang podvodníkov mal údajne falošné víza zo slovenskej ambasády v Thajsku

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:45 • 2 min
Gang podvodníkov mal údajne falošné víza zo slovenskej ambasády v Thajsku

Gang podvodníkov mal údajne falošné víza zo slovenskej ambasády v Thajsku

slovakia

left justify in out

img

Indická polícia v utorok oznámila, že rozbila gang obchodníkov s ľuďmi, ktorý údajne lákal záujemcov o pobyt v Európe za použitia falošných slovenských víz. Tieto víza mali podvodníci získať z veľvyslanectva SR v thajskom Bangkoku. Informoval o tom indický spravodajský server hindustantimes.com.
Slovenské ministerstvo zahraničných vecí pre TASR dnes reagovalo, že správu indických médií preveruje, vrátane skutočného obsahu vyjadrenia indickej polície.
Podľa správy polícia indickej metropole Naí Dillí zatkla šesť osôb vrátane pracovníka medzinárodného letiska Indiry Gándhíovej. Gang údajne podviedol stovky ľudí z celej Indie prísľubom práce a jednoduchej cesty do zahraničia.
"Sľubovali víza a cestovné doklady do Kanady, USA a európskych krajín," uviedol policajný predstaviteľ Neeraj Thakur.
Medzi zadržanými sú údajný líder gangu Umed Singh Saini (56), ďalej Jayesh Desai (44), Avinash Bhatia (34), Sujit Kumar (42), Aman Jeet Singh (36) a Ved Prakash Gaur (32).
"Najpreferovanejšími trasami sú cesty do USA cez Mexiko a Guatemalu, a do európskych krajín cez Slovensko. Falošné víza sú vybavené na slovenskom veľvyslanectve v Bangkoku. Tento gang sa tiež zapojil do falšovania indických pasov. Gang si zvykol účtovať od 700.000 (11.508 eur) do 1.500.000 rupií (24.670 eur) za osobu," citovala Thakura stránka hindustantimes.com.
Víza z Bangkoku údajne dohadoval zadržaný Avinash Bhatia cez svoj tamojší miestny zdroj.
"Gaur, ktorý pracuje ako nakladač na letisku, pomáhal jednoduchému priechodu vo vnútri letiska a účtoval si od 25.000 (410 eur) do 50.000 rupií (820 eur) za pasažiera," povedal Thakur.
Polícia v Naí Dillí po skupine pátrala v rámci vyšetrovania niekoľkých kriminálnych prípadov.
Gang napríklad vybral sumy od najmenej desiatich rôznych osôb za ich cestu do Európy cez Slovensko, pričom ich podviedol.
Podobne pripravil o peniaze 26 iných cestujúcich, väčšinou z Pandžábu. Obete odcestovali z letiska v meste Amritsar letom spoločnosti Air Slovakia 10. septembra 2007, napísal hindustantimes.com.
Slovenská diplomacia momentálne zisťuje bližšie podrobnosti. "Ministerstvo zahraničných vecí vie o týchto informáciách a prostredníctvom zastupiteľských úradov v Naí Dillí a Bangkoku ich preveruje," uviedol hovorca rezortu Peter Stano.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies