Gang mladíkov v Londýne ubil na smrť 31-ročného Čecha

NETKY.SK • 23 September 2016, 18:51 • 2 min
Gang mladíkov v Londýne ubil na smrť 31-ročného Čecha

LONDÝN - Skupina neznámych mladíkov ubila v noci na štvrtok v Londýne na smrť Čecha, ktorý pracoval pre miestnu cateringovú spoločnosť. K incidentu došlo vo východnej časti britskej metropoly, keď sa 31-ročný muž vracal z baru, kde popíjal s kolegami. Informoval o tom dnes britský denník The Daily Mirror.

slovakia

left justify in out

Motívom brutálneho útoku na Čecha Zdeňka M. bola podľa denníka Evening Standard "banálna roztržka" s tínedžermi v predajni rýchleho občerstvenia Perfect Friend Chicken v ulici East India Dock Road. Polícia po páchateľoch pátra.

 

České ministerstvo zahraničných vecí pre spravodajský server Novinky.cz smrť Čecha v Londýne potvrdilo. Zdeňek M. žil v Spojenom kráľovstve dlhodobo a pracoval ako zástupca vedúceho v cateringovej spoločnosti Harbour & Jones.

 

"Môžeme potvrdiť úmrtie českého občana v Londýne. Po polnoci v noci na štvrtok sa vracal domov. Z informácií českého veľvyslanectva, ktoré komunikuje s políciou, vyplýva, že sa zrejme stal obeťou pouličnej kriminality. Do súvislosti s nedávnymi útokmi na poľských občanov ambasáda útok nedáva," povedala pre Novinky.cz hovorkyňa českej diplomacie Irena Valentová.

 

"Neviem, o čom sa hádali. Nedošlo tu k žiadnej strkanici ani rane päsťou. Kričali na seba asi desať sekúnd. Ten chlapec mohol mať tak 16 alebo 17 rokov, potom išiel a zavolal kamarátov, ktorí čakali vonku na bicykloch BMX," cituje Evening Standard zamestnanca prevádzky rýchleho občerstvenia, kde sa konflikt začal.

 

"Ten muž bol jednoznačne biznisman, mal oblek na mieru a bol v dobrej nálade. Povedal, že popíjal na párty a vracia sa domov," dodal zamestnanec Perfect Friend Chicken. Telo muža potom našiel cyklista o necelých sto metrov ďalej v kaluži krvi. Pokúsil sa mu dať prvú pomoc, ale bolo už neskoro. Skupina mladíkov mu smrteľné zranenia zrejme spôsobila ranami ťažkou kovovou reťazou.

 

Potvrdenie informácií o tom, či bolo útočníkov viac, alebo toho, či Čecha zavraždili tínedžeri, nemá český rezort diplomacie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie k dispozícii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies